Planta care indeparteaza mustele

 


Vin zile mai calde și mulți așteaptă cu nerăbdare, totuși, cu ele vin și insecte cu care mulți oameni se luptă.

Oamenii care locuiesc în mediul rural sunt obișnuiți cu prezența frecventă a muștelor, așa că încearcă să le facă față în diverse moduri. Este foarte incomod, mai ales când ai oaspeți, iar agitarea constantă a brațelor sau îndepărtarea insectelor deranjante poate ajunge să provoace o frustrare serioasă. Situația este însă oarecum diferită în orașe, așa că nici cei care locuiesc în mediul urban nu sunt imuni la acei dăunători care atacă cel mai adesea bucătăria și răspândesc astfel multe infecții și boli.

Cu toate acestea, experții spun că, cu puțină experimentare, soluția este în apropiere, adesea chiar în bucătăriile noastre. Ei susțin că există modalități mai ușoare de a le trata decât protecția convențională împotriva insectelor, cum ar fi plasele de pat.

După cum susțin ei, tot ce are nevoie o muscă pentru a scăpa este o mentă. Este în fruntea listei de mirosuri pe care muștele le urăsc. Dacă așezi această plantă pe un geam sau pe o tavă de picurare, va ține acele insecte încăpățânate departe de casă, unde se așteaptă să facă ravagii în următoarele zile calde.

În afară de mentă, alte plante precum busuiocul și rozmarinul sunt, de asemenea, eficiente împotriva muștelor. Unele uleiuri esențiale pot respinge și insectele. Pe langa menta, el recomanda eucalipt, lavanda si citronella. Înmuierea unui tampon de bumbac în aceste uleiuri și plasarea lui acolo unde vrei să te aperi de „atac” este un truc rapid și economic.

Comentarii