Patlagina - Această plantă vindecă totul, de la cap până la picioare, o călcăm în picioare, nu știm cât valorează: crește peste tot în jurul nostru



 Hrișca sau pătlagina este o plantă erbacee perenă cu frunze largi, în formă de ou, situate la baza tulpinii verticale. Înflorește din iunie până în august și se găsește pe marginea drumurilor, în pășuni, pajiști, în păduri...

Hrișca sau pătlagina este un medicament grozav împotriva tusei, astmului pulmonar și chiar a tuberculozei. În plus, această plantă medicinală curăță sângele, plămânii și stomacul, așa că este bună pentru toate persoanele care sunt anemice sau au sânge rău, plămâni și rinichi slabi, pentru cei care nu au poftă de mâncare. Hrișca este un medicament bun pentru tratarea tuturor tipurilor de răni, zgârieturi, tăieturi, înțepături de viespe, mușcături.

Daca pui in pantofi o frunza de catina, vei vindeca veziculele, iar in fitocosmetica, sucul de catina este cunoscut ca un remediu eficient pentru acnee si cosuri.

REȚETE DOVDITE

Pentru o digestie mai bună și ulcerul stomacal

Acest lucru va vindeca cu siguranță ulcerul stomacal și duodenal. A incercat de multe ori. Hrișca (Plantago major) este o plantă extrem de medicinală. Pământul este mai ușor de digerat și eliberează toate sucurile care sunt benefice pentru organism.

Ingrediente pentru o persoana: 300g de frunze de catina, 1kg de miere de lunca.Pregatirea acestui medicament dureaza aproximativ 30 de minute.Spalati frunzele de catina si lasati-le pe un prosop de hartie sa se usuce. Se macină pe o mașină de tocat carne, se amestecă cu mierea de pajiște într-un borcan și se lasă să stea peste noapte.


NOTĂ:

Este necesar să măcinați frunzele, așa că adăugați atâta miere cât este masa obținută în volum. Uneori este mai puțin, iar uneori este mai mult de un kilogram. Alegeți frunze mai tinere.

Primești aproximativ 2 borcane cu amestec de 680 ml.


Proprietăți medicinale ale plantei:

Poate fi folosită în tratarea: ulcerelor, tusei, vindecarea rănilor.Când vine vorba de răni, recomandarea mea, mai ales pentru diabetici, este să le stropești cu pudră de turmeric și să le înfășori cu un bandaj.


Servire:

Luați o lingură dimineața înainte de a mânca până când se consumă întreaga cantitate. Se pastreaza la frigider.Daca este absolut necesar sa repetati procedura, dar toamna.Preveniti formarea ulcerului prin consumarea a 2dl de apa dimineata, cand esti racit.


Cauze:

Ulcerul de stomac (ulcus ventriculi) este o afectare a mucoasei gastrice în principal la ieșirea din stomac și în treimea superioară, care pătrunde adânc în peretele stomacului. Dacă peretele este spart, atunci sucurile care reglează digestia și conținutul stomacului pătrund în cavitatea abdominală și pot provoca, în plus, inflamația țesutului abdominal.

Dacă ulcerul sparge printr-un vas de sânge, apare sângerare în stomac. Atunci este nevoie de ajutor medical. Este posibil să se formeze mai multe ulcere în stomac în același timp. Un semn tipic al unui ulcer gastric este presiunea care apare în stomac după masă. Dacă apar frecvent ulcere gastrice, există riscul de cancer de stomac.

Ulcerele de stomac sunt cauzate de diverși factori: stres psihosocial, secreție excesivă de acid stomacal, tulburări de flux sanguin, diverse medicamente (cortizone, unele antireumatism și medicamente pentru fluxul sanguin). Riscul de îmbolnăvire este mai mare la fumători, precum și la persoanele care lucrează în ture și în anumite profesii (de exemplu în transport, comerț, industria chimică). Ritmul rapid al lumii noastre moderne și un stil de viață nesănătos încurajează formarea de ulcer gastric.

Daca folosesti sucul de catina, dar fara miere, ca cataplasma, vei scapa si de durerile de cap.


Pansament pentru răni

Arde frunze proaspete de pătlagină, apoi pune-le pe rană. Se vor vindeca rapid, iar ulcerele se vor maturiza și vor dispărea.

Remediu pentru înțepăturile de insecte

Dacă sunteți înțepat de o albină, viespe sau țânțar, acoperiți locul înțepăturii cu vată sau o cârpă bine înmuiată în suc proaspăt de cătină.


Pentru durerile de urechi,

pune câteva picături de suc proaspăt de cătină în ureche și durerea va dispărea.


Împotriva cuticulelor

Zdrobiți câteva frunze de pătlagină și puneți-le pe unghia infectată. Deja în a doua zi, rezultatele vor fi surprinzător de bune.

Comentarii