De ce nu mai infloresc lalelele ?

 


Majoritatea soiurilor moderne de lalele înfloresc bine timp de 3 până la 5 ani. Bulbii de lalele scad în vigoare destul de repede. Bulbii slabi produc frunze mari, dar nu flori.  

Pentru a maximiza numărul de ani în care lalelele sunt în floare, alegeți locuri de plantare care primesc cel puțin 6 ore de soare direct pe zi și au soluri bine drenate. Îndepărtați imediat florile uzate după ce lalelele au înflorit. Formarea păstăilor de semințe privează bulbii de o mare parte din hrana produsă de frunzișul plantei. În cele din urmă, lăsați frunzișul de lalele să moară în mod natural înainte de a-l îndepărta. 

Primul lucru pe care trebuie să îl luați în considerare atunci când plantați lalele este să realizați că, indiferent cât de mult ați încerca, este posibil să nu locuiți într-o zonă în care lalelele vor rezista mult. Este posibil să nu doriți să treceți prin toată munca de care va fi nevoie pentru ca lalelele să reînflorească.
Dacă decizi să încerci să-ți faci lalelele să reînflorească an de an, cel mai important lucru pe care îl poți face este să alegi locația potrivită pentru a-ți planta lalelele. Locația TREBUIE să fie bine drenată și în plin soare. Cu cât soarele este mai intens, cu atât mai bine. Nu plantați lalele lângă fundațiile casei, aleile sau alte forme de beton dacă locuiți în climate puțin mai calde. Toți bulbii înfloriți de primăvară au nevoie de o anumită cantitate de frig pentru a forma muguri florali, dar acest lucru este deosebit de important pentru lalele.

Lalelele de modă veche ( moștenirile ) sunt mai îngăduitoare atunci când vine vorba de a obține mediul potrivit și au mai multe șanse să înflorească an de an. Plantarea bulbilor de lalele la adâncimea potrivită va ajuta, de asemenea, să vă mențineți lalelele înflorite anual. Ar trebui să plantezi laleaua de trei ori mai adânc decât este înaltă. Lăsați frunzele de lalele să moară în mod natural. Frunzele sunt modul în care planta stochează suficientă energie pentru a forma bulbul de flori. Deoarece lalelele au destul de greu să formeze bulbi de flori, au nevoie de toată energia pe care o pot obține. De asemenea, ajută la tăierea florilor de lalele decolorate cât mai curând posibil. Lalelele care încearcă să producă semințe vor avea mai puțină energie pentru formarea florilor de anul viitor. 

Nu în ultimul rând, fertilizați bulbii de lalele anual cu un îngrășământ bogat în fosfor. Acest lucru va ajuta la combaterea motivului mai puțin probabil pentru lalelele care nu înfloresc și va ajuta să dea un mic impuls suplimentar lalelelor care pot fi pe margine în ceea ce privește capacitatea de a produce flori de la an la an.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii