Petele roșii de pe unghii nu sunt doar o problemă estetică. Corpul tau te avertizeaza si trebuie sa mergi URGENT la un medic

 


Petele roșii de pe piele pot fi semnul unei probleme grave și nu trebuie ignorate niciodată. Cele mai frecvente cauze posibile sunt descrise aici. Multe boli pot fi detectate într-un stadiu incipient prin simptome specifice. Corpul îi trimite să avertizeze despre pericol potențial și să ia măsuri cât mai curând posibil.

Cu toate acestea,  în unele cazuri semnele de avertizare nu sunt suficient de clare pentru ca o persoană să le recunoască. O astfel de problemă este petele roșii, pe care oamenii le subestimează adesea. Cu toate acestea, aspectul lor pe piele poate fi un simptom precoce al multor boli periculoase, inclusiv infarct miocardic. Petele roșii și impactul lor asupra corpului uman.

Petele roșii apar atunci când mici cheaguri de sânge încep să întrerupă circulația sângelui și să afecteze capilarele. Aceasta este de obicei cauzată de o infecție sau de o problemă cu valvele cardiace și necesită asistență medicală imediată. Cu toate acestea, nu este nevoie să intrați în panică dacă apar doar câteva, de exemplu pe unghii sau pe piele, iar după un timp dispar rapid. Așa că nu vă faceți griji până când nu se pune diagnosticul, pentru că s-ar putea să nu fie o problemă serioasă.

Cu toate acestea, este la fel de important să înțelegem că petele roșii pot fi rezultatul unui număr de boli grave, cum ar fi inflamația sau bolile de inimă. Prin urmare, este important să acordați întotdeauna o atenție deosebită acestui simptom și să nu-l lăsați neobservat. Acțiunea rapidă poate preveni pericolul și poate salva vieți. Cele mai frecvente cauze ale acestei probleme sunt descrise mai jos, astfel încât să le puteți acorda atenție și să încercați să le preveniți.

Dacă apar pete roșii pe unghii, consultați imediat un medic. Acesta ar putea fi un semn al unei probleme grave despre care corpul tău încearcă să te avertizeze. Starea unghiilor, a părului și a pielii poate spune multe despre sănătatea (și stilul de viață). Cu toate acestea, dacă suferi de această problemă, corpul tău poate fi atacat de inflamație. Acestea din urmă nu trebuie ignorate deoarece infecțiile vă pot afecta grav sănătatea.

De asemenea, petele sau dungile roșii de pe unghii care nu dispar pot indica o temperatură ridicată a corpului. Nu uitați să vă luați temperatura pentru a vedea dacă trebuie să sunați la medic. Motivul pentru care apar aceste simptome este în principal pentru că o infecție sau inflamație bacteriană este de obicei însoțită de o febră ușoară și o temperatură ridicată a corpului. De asemenea, ai grijă dacă nu ai mai fost niciodată la un cardiolog.


Cu toate acestea, persoanele care sunt predispuse la boli de inima nu au întotdeauna unghiile sau pielea roșii. Într-un astfel de caz, este important să monitorizați cu atenție semnalele corpului pentru a vă asigura că nu sunteți în pericol. Pe de altă parte, dacă pe unghii apar leziuni sau pete, nu este nevoie să intri în panică, deoarece cel mai probabil este o infecție fungică și nu o boală gravă. Cu toate acestea, în orice caz, consultați un expert pentru sfaturi.

Comentarii