Inmultirea lavandei prin butasi

 



Vă voi sfătui cu privire la cel mai simplu mod de a înmulți lavanda primăvara.

Tot ce aveți nevoie este o plantă pe care o aveți deja în creștere în grădină.

Primăvara, mai întâi întinerim și înfrumusețăm planta cu o tăietură de primăvară, apoi puteți obține lăstari verzi, care vă vor garanta propria recoltă acasă fără a cumpăra lavandă în magazin.Pentru a crește frumos pe tot parcursul anului – tăiați-o astfel.

Acest lucru va întări și întineri și plantele mai bătrâne!

Primăvara, se recomandă să facem o tăietură de primăvară de lavandă - scoatem o treime din plantă, când tăiem părțile mai tinere ale plantei - dar nu și părțile mai vechi lignificate ale plantei.

Cu toate acestea, plantele mai vechi ar trebui tăiate radical primăvara - cu ¾ - vor avea mai multe flori, vor fi mai dense și mai bogate.

Cu plante mai vechi, puteți tăia părțile lemnoase.

În acest fel, puteți întineri și plantele mai vechi și le puteți insufla literalmente viață nouă!

Toamna tăiem lăstarii de lavandă care au înflorit, de preferință în formă de emisferă.

În acest fel, împiedicăm planta să se rupă în timpul zăpezilor abundente din timpul iernii.


Instrucțiuni simple pentru a vă crește cantitatea nesfârșită de lavandă:

Avem nevoie de:

Levănțică sănătoasă neînflorită Un

cuțit ascuțit Un ghiveci cu diametrul .

10 cmde Îndepărtăm și lăstarul cu partea inferioară, care este atașată de tulpina principală. Acest loc este important pentru înrădăcinarea corectă a plantei. Cu un cuțit ascuțit, îndepărtăm micile proeminențe de pe partea inferioară a lăstarii. Apoi scoatem perechile inferioare de frunze astfel incat in partea de jos a plantei sa avem o tulpina goala care poate fi introdusa complet in substrat. Locurile din care am scos frunzele vor fi folosite pentru o înrădăcinare mai fermă a plantei. Apoi folosim un stimulator de înrădăcinare pe tulpina goală, datorită căruia întregul proces va decurge mai repede, iar planta este protejată de eventuale probleme precum mucegaiul sau putregaiul. Așezați butașii în pământ în jurul perimetrului ghiveciului (eu am folosit un substrat amestecat cu nisip în raport de 1:1). Udați suficient solul, apoi acoperiți recipientul cu o pungă de plastic, ceea ce va ajuta la menținerea unui mediu umed în jurul butașilor. Puneți vasul într-un loc cald și umbrit. Când începe procesul de înrădăcinare (după 4-6 săptămâni), tăiați colțul pungii de plastic, datorită căruia veți îmbunătăți circulația aerului. După câteva săptămâni, scoateți complet punga. Lăsați plantele în ghiveci până când sunt suficient de înrădăcinate, apoi transplantați-le în ghivece individuale sau în pământ.


Metodă alternativă:

Următoarea metodă a funcționat pentru unii dintre cititorii noștri:

Lăstarul este separat de planta sănătoasă în același mod ca în prima metodă și se îndepărtează și perechile inferioare de frunze.

Apoi pur și simplu îl pun în apă într-o cană de sticlă și îl pun pe fereastră.

După aproximativ 8-10 zile, planta a prins rădăcini și a fost suficient să o transplantăm într-un ghiveci.

Cum să tratezi lavanda care nu a fost tăiată primăvara de ani de zile.

Comentarii