Cel mai bun tort cu nuca pe care l-am mancat vreodata! Reteta in 5 minute! Fără coacere, fără gelatină!

 


INGREDIENTE NECESARE:

250 g biscuiti

80 g unt

400 g branza mascarpone

50 g zahar pudra

450 ml smantana dulce

Pentru glazura:

100 g ciocolata neagra

120 ml smantana dulce

200 g alune tocate


MOD DE PREPARARE:

Rupeți biscuiții în firimituri mici și amestecați cu untul topit.

Apăsați amestecul în forma rotundă pentru a forma baza. Folosiți un pahar pentru a-l apăsa uniform și lăsați-l să se întărească.

Bateți smântâna și zahărul pudră până obțineți o textură cremoasă.

Adaugati treptat branza mascarpone in crema si bateti pana se omogenizeaza.

Întindeți amestecul de brânză peste baza de tort și neteziți blatul.

Topiți ciocolata neagră și smântâna la abur și turnați peste cheesecake sub formă de glazură.

Se presara pe margini alune tocate si se intinde putin pe laturi.

Comentarii