Placinta cu branza din foi de aluat



 Ingrediente:

5 foi de aluat

pentru sos;

4 oua

1,5 cani de lapte (300 ml)

1 lingurita de ulei (100 ml)

1 lingurita de sare

Pentru FIL;

200 grame brânză de patiserie

100 grame brânză cheddar

Pentru cele de mai sus;

1 sticla de apa minerala


Cum se face patiserie manuală cu brânză;

Adăugați ingredientele pentru sos într-un castron și amestecați.

Pune 1 bucată de aluat pe o tavă de copt unsă cu ulei. Să-l împărțim și să punem peste el o bucată de aluat și să acoperim totul cu sosul pe care l-am pregătit.

Puneți 1 bucată de aluat rămasă și acoperiți din nou cu sos. Adăugați jumătate din amestecul nostru de brânză.

In acelasi fel framantam aluatul phyllo ramas si adaugam umplutura ramasa dupa 2 straturi. Să îndoim marginile pentru ultimul strat. Să lăsăm niște sos să-l întindem.

După ce toate straturile sunt gata, întoarceți aluatul cu susul în jos, îl feliați și îl întindeți cu sosul rezervat.

La final, turnați 1 sticlă de apă minerală.

Coacem in cuptorul preincalzit la 185 de grade pana se rumenesc frumos.

Tăiați și serviți. Mult succes celor care încearcă.

Comentarii