Trucul pentru a face carnea moale




 Tocănirea presupune tratarea termică și înmuierea bucăților mari de carne sau legume care sunt parțial acoperite în lichid, în timp ce bucățile mai mici care sunt complet scufundate în lichid sunt de obicei folosite pentru gătit. Carnea tare necesită o înăbușire răbdătoare, iată cum.

Tratarea termică adecvată a cărnii este un proces dificil pentru mulți începători în bucătărie. Este important să evitați uscarea cărnii și a preparatului care rezultă într-o bucată de proteină strunoasă, care este însoțită inevitabil de o pierdere a (bunului) gust.

Dacă doriți să înmuiați o bucată de carne tare și să o transformați într-un fel de mâncare suculent, care poate fi tăiat cu o furculiță - cel mai bine este să o fierbeți. Tocănirea este o metodă de gătit care constă în două etape: în primul rând, carnea este prăjită la foc iute și în puțină grăsime pentru a-și carameliza suprafața, apoi temperatura este redusă, iar vasul este supus prelucrării prelungite în ceva lichid.

Fierberea este de fapt un proces magic în timpul căruia gustul fiecărui fel de mâncare se îmbunătățește, și care este ideal pentru toți cei care nu vor să murdărească foarte multe vase. Mâncărurile ideale pentru tocănit sunt oalele cu capac din fontă, precum un cuptor olandez, pe care le poți folosi pentru a pregăti mâncarea pe aragaz, dar și la cuptor.

Principala diferență între fierbere și fierbere este cantitatea de lichid utilizată în timpul procesului. Tocănirea implică prelucrarea termică a bucăților mari de carne sau legume care sunt parțial acoperite în lichid, în timp ce bucățile mai mici care sunt complet scufundate în lichid sunt de obicei folosite pentru gătit.


Ce anume trebuie să faci?

1. Încălziți puțină grăsime într-un recipient - de obicei ulei, untură sau unt - și prăjiți pentru scurt timp fiecare parte a alimentelor pe ea până când capătă o culoare maro-aurie frumoasă. Scoateți alimentele din recipient și lăsați-le deoparte.

2. În aceeași oală, adăugați ceapa și/sau usturoiul tocate și continuați să procesați termic aceste alimente pentru a da aroma și gustul preparatului.

3. Deglazează oala, adică umple conținutul oalei cu bulion, vin, bere sau chiar apă plată. Lichidul va ajuta la slăbirea, dizolvarea și răzuirea bucăților rumenite de mâncare de pe fundul oalei, care sunt pline de aromă.

4. Când lichidul fierbe, readuceți ingredientul principal în oală. Carnea sau legumele ar trebui să fie parțial scufundate în lichid.

5. Acoperiți oala și continuați să procesați termic alimentele la temperatură scăzută pe aragaz sau la cuptor.

6. Va trebui să gătiți legume pentru un timp mai scurt decât o bucată de carne mai mare, așa că ajustați timpul de gătire la conținutul oalei. 

Comentarii