Calciu pentru pui si gaini

 Coaja fiecărui ou pe care îl depun găinile este formată din aproape 95% carbonat de calciu din greutatea uscată. Pentru a produce ouă tari, puiul tău va consuma de 20 de ori cantitatea de calciu într-un an decât cantitatea de calciu conținută în oasele ei reale. În calitate de îngrijitor al acestora, este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați că fiecare pui consumă un aport constant de calciu în dieta lui.

NU Hrăniți gainile cu coji de ouă Există unii proprietari de pui care refolosesc cojile de oua  . Unele persoane le pot zdrobi înainte de a le hrăni. Hrănirea găinilor cu coji de oua poate părea o modalitate convenabilă de a le recicla, dar există mai multe riscuri pentru sănătate care vor fi aduse asupra lor.

1. Riscul de salmonella pentru găini. Salmonella se găsește în interiorul și în exteriorul ouălor. Salmonella poate fi pe ouă care par să pară complet normale. Hrănirea găinilor cu coji de ou infectate cu această bacterie poate provoca această boală uneori fatală. Unii oameni previn acest lucru prin coacerea cojilor de ouă înainte de hrănire, totuși, acest lucru nu este întotdeauna eficient și este un proces care consumă mult timp.
2. Risc de salmonella pentru oameni. Aici intră în joc „efectul domino”. Dacă un pui mănâncă coji de ouă cu salmonella și se infectează, acest lucru afectează ouăle pe care le produc și orice consum uman de ouă.
3. Poate învăța găinile să înceapă să-și mănânce propriile ouăAtunci când găinile încep să-și recunoască mâncarea drept coji de ouă,  riscă să mănânce și să distrugă ouăle pe care le depun.

Comentarii