Cultivarea mararului

 Mărarul (Anethum graveolens) este o plantă perenă care atinge de obicei 2 până la 4 picioare înălțime la maturitate. Frunzele sale sunt folosite proaspete sau uscate ca ierburi în supe, salate și alte feluri de mâncare. Semințele sunt folosite ca condiment pentru muraturi și pentru a adăuga aromă tocanelor și fripturilor. Mararul este originar din sudul Rusiei, vestul Africii și Mediterana. Face parte din familia Umbelliferae, care include și chimen și pătrunjel.

Mararul poate crește destul de bine în condiții de sol proaste. Dar crește cel mai bine în solul bine drenat, nisipos sau argilos, care este ușor acid (pH 5,8 până la 6,5). Temperatura solului ar trebui să rămână la aproximativ 70 ° F.

Semănați semințele direct în pământ din aprilie până în mai, după ce a trecut orice pericol de îngheț. Nu le transplantati.

Ar trebui să germineze în 10 până la 14 zile. Răsadurile trebuie să fie plantate cu o adâncime de3 cm și între 12 și 15 cm distanță.

Comentarii

Postări populare

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Bolile ochilor la gaini si pui - Conjunctivită, Salmoneloza simptome si tratament

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Metode naturale impotriva musculitelor negre

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

Conopida murata in saramura

Frunze de varza murata la borcan pentru sarmale

Arhivați

Afișați mai multe