Cultivarea mararului

 Mărarul (Anethum graveolens) este o plantă perenă care atinge de obicei 2 până la 4 picioare înălțime la maturitate. Frunzele sale sunt folosite proaspete sau uscate ca ierburi în supe, salate și alte feluri de mâncare. Semințele sunt folosite ca condiment pentru muraturi și pentru a adăuga aromă tocanelor și fripturilor. Mararul este originar din sudul Rusiei, vestul Africii și Mediterana. Face parte din familia Umbelliferae, care include și chimen și pătrunjel.

Mararul poate crește destul de bine în condiții de sol proaste. Dar crește cel mai bine în solul bine drenat, nisipos sau argilos, care este ușor acid (pH 5,8 până la 6,5). Temperatura solului ar trebui să rămână la aproximativ 70 ° F.

Semănați semințele direct în pământ din aprilie până în mai, după ce a trecut orice pericol de îngheț. Nu le transplantati.

Ar trebui să germineze în 10 până la 14 zile. Răsadurile trebuie să fie plantate cu o adâncime de3 cm și între 12 și 15 cm distanță.

Comentarii

Postări populare

Ce plantam dupa ceapa si usturoi

Legume care se planteaza in luna iulie

Recoltarea semintelor de rosii

Bicarbonatul de sodiu la rosii

Inmultirea liliacului prin butasi si lastari

Legume care cresc la umbra

Metode de ingrosare a rasadurilor

Cresterea ratelor

Bicarbonatul de sodiu pentru legumele din gradina

Ingrasamant cu drojdie pentru muscate si orhidee

Arhivați

Afișați mai multe