Cultivarea mararului

 Mărarul (Anethum graveolens) este o plantă perenă care atinge de obicei 2 până la 4 picioare înălțime la maturitate. Frunzele sale sunt folosite proaspete sau uscate ca ierburi în supe, salate și alte feluri de mâncare. Semințele sunt folosite ca condiment pentru muraturi și pentru a adăuga aromă tocanelor și fripturilor. Mararul este originar din sudul Rusiei, vestul Africii și Mediterana. Face parte din familia Umbelliferae, care include și chimen și pătrunjel.

Mararul poate crește destul de bine în condiții de sol proaste. Dar crește cel mai bine în solul bine drenat, nisipos sau argilos, care este ușor acid (pH 5,8 până la 6,5). Temperatura solului ar trebui să rămână la aproximativ 70 ° F.

Semănați semințele direct în pământ din aprilie până în mai, după ce a trecut orice pericol de îngheț. Nu le transplantati.

Ar trebui să germineze în 10 până la 14 zile. Răsadurile trebuie să fie plantate cu o adâncime de3 cm și între 12 și 15 cm distanță.

Comentarii