Culcarea cepei

 Dacă întrebați o cameră plină de bucătari buni ce leguma o consideră indispensabile, mulți vor numi ceapa. Ceapa  este un ingredient esențial în majoritatea supelor, tocanelor și a felurilor principale. 

Cum știți când ceapa este gata de recoltat

Recoltarea cepei este ușoară și este la fel pentru toate soiurile de ceapa . Până în mijlocul verii, când bulbii încep să se îngroase, puteți începe să recoltați ceapă individuală, după cum este necesar. La sfârșitul verii sau la începutul toamnei, frunzele plantelor de ceapă vor începe să se ofilească. Acest lucru semnalează că planta a încetat să crească și este gata de recoltare. Ceapa ar trebui recoltată la scurt timp după aceea.

Dacă vremea este uscată și nu există pericol de îngheț, plantele pot fi smulse ușor din sol și așezate chiar în grădină pentru o zi sau două. Dacă vremea este umedă sau înghețul este posibil, mutați ceapa imediat într-un loc protejat.

Mai multe in videoclipul de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Cand se planteaza ceapa de toamna. Ce trebuie sa stii !

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Metode naturale impotriva musculitelor negre

Cand se planteaza semintele pentru rasaduri

Toba de porc, calbasi cu pasat , racituri

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

Arhivați

Afișați mai multe