Fertilizarea crinilor pentru a inflori - de ce nu infloresc crinii

 Dacă plantele dvs. nu înfloresc un an (totuși au soare suficient) sau produc mai puține flori decât doriți, luați în considerare adăugarea unei cantități mici de fertilizanti, chiar înainte de sezonul de înflorire. Multora le place să încorporeze compost în sol. De asemenea, verificați raportul npk al îngrășămintelor pe care le-ați aplica pentru cele mai bune rezultate.

Grădinile din regiunile mai reci pot beneficia și de crini care înfloresc în diferite săptămâni ale anotimpurilor însorite.

Crinii asiatici, de exemplu , sunt rezistenti în zone la fel de reci și înfloresc devreme până la mijlocul sezonului. Martagonii nu pot înflori deloc în primii ani de la plantare.

Crinii de Paște, în schimb, înfloresc la mijlocul verii. Da, este puțin ciudat, având în vedere numele. Nu este grădinăritul distractiv? Înfloresc primăvara, în preajma Paștelui, doar când sunt forțați prin tehnici speciale.

Ca regulă generală, dacă adăugați un îngrășământ mai puternic, cel mai bine este să îl așezați cand lăstarii ies din sol. Acest lucru oferă plantei suficient timp pentru a absorbi nutrienții suplimentari și a-i încorpora pentru a vă oferi cele mai bune flori posibile.

Cât de mult să adăugați depinde (în afară de tipul de sol, așa cum am văzut mai sus) de cât de mari sunt plantele dvs. și de cât de strâns sunt distanțate. Un sol bun de compost va da tuturor „îngrășămintelor organice” de care au nevoie crinii.

Comentarii