Ingrijirea si recoltarea dovleceilor

 Dovlecelul crește pe o plantă stufoasă, fără vite, cu frunze mari, de culoare verde închis, piperate cu dungi gri-argintii. Aceste frunze mari oferă umbra fructului, dar au și tendința de a se juca „v-ati ascunsa” cu el. Prin urmare, într-un minut ai dovlecei mici și aparent în următorul moment un fruct gigant. De aceea, culegerea vigilentă a plantelor de dovlecei este atât de importantă. Fructul batran tinde să devină strâns la interior cu un exterior dur. În general, atunci când culegeți dovlecei, căutați fructe mai mici, fragede, dulci și blânde.

Plantele produc atât flori masculine, cât și feminine , făcându-l pe dovleac perfect pentru a-l crește pentru cei cu spațiu limitat, deoarece planta nu are nevoie de o alta pentru a da roade. Crede-mă, o plantă sănătoasă va produce fructe mai mult decât suficiente pentru majoritatea familiilor mici. De fapt, recoltarea și păstrarea dovleceilor la momentul și condițiile adecvate va oferi, fără îndoială, fructe ample nu numai familiei, ci și prietenilor .

În mod ideal, recoltarea dovlecelului va începe atunci când aveți fructe de 15-20 cm lungime. Unele soiuri au fructe care sunt încă comestibile cu o lungime de până la 30 cm. Acestea fiind spuse, dacă lăsați fructul prea mult timp, semințele și coaja se întăresc, făcându-l neplăcut.


Comentarii

Postări populare

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Bolile ochilor la gaini si pui - Conjunctivită, Salmoneloza simptome si tratament

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Metode naturale impotriva musculitelor negre

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

Conopida murata in saramura

Frunze de varza murata la borcan pentru sarmale

Arhivați

Afișați mai multe