Zambile - plantare , ingrijire

 Unul dintre primii bulbii de primăvară este zambila. Ele apar de obicei după crocus, dar înainte de lalele și au farmecul de modă veche, combinat cu un miros dulce și subtil. Bulbii de flori de zambile trebuie să fie plantați în toamnă, astfel încât bulbul să experimenteze temperaturi de iarnă . 

Continuați să citiți câteva sfaturi despre cum să plantați flori de zambile în grădină, astfel încât să vă puteți bucura de o culoare primăvară devreme.


Toamna, în perioada septembrie-octombrie, plantați-vă bulbii. Alegeți bulbi grasi, mari, fără semne de boală și degradare. Plantați bulbii de cel puțin 3 până la 4 ori mai adânci decât sunt înalți. Instalați-le cu partea ascuțită în sus . Florile se comportă cel mai bine în plin soare, dar vor produce în continuare flori la umbră parțială. Ar trebui să experimenteze cel puțin 6 ore pe zi de lumina soarelui.


Odată ce florile sunt înflorite, tăiați tulpina de flori, dar lăsați frunzele. Vor produce și stoca energie pentru creșterea anului următor. Odată ce frunzele sunt galbene , de obicei le puteți trage cu ușurință din sol, dacă doriți.

Comentarii