Obtinerea compostului organic - cel mai bun ingrasamant natural

 Compostul organic obtinut din resturi vegetale, cel mai bun ingrasamant natural pentru legume

A-ți face propriul compost este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru solul tău și este ceva ce fiecare grădinar ar trebui să știe să facă.

Compostul se întâmplă atunci când materialul vegetal se descompune , transformându-se într-un material bogat, maro, sfărâmicios, asemănător solului. În calitate de grădinar, adăugarea compostului în sol este una dintre cele mai bune modalități de a avea grijă de el.

Compostul îmbunătățește structura solului, ajutând solurile nisipoase să păstreze umezeala și solurile grele să se scurgă mai bine. Compostul mărește, de asemenea, numărul de bacterii și ciuperci benefice din sol. Toate acestea facilitează preluarea nutrienților din sol de către plante, permițându-le să crească mai mari și mai sănătoase.

Compostul de grădină este realizat dintr-o combinație de material vegetal „verde”, cum ar fi frunze, tulpini verzi moi și tăieturi de iarbă, și material „maro”, cum ar fi tulpini lemnoase, carton și hârtie mototolită.

Materialul maro este foarte important pentru procesul de compostare. Fără ea, butașii de plante verzi moi ar tinde să se compacteze într-o ciupercă slabă, fără aer. Deoarece materialele maronii se descompun mai încet și își păstrează structura mai mult timp, ele ajută la lăsarea aerului în grămadă, oferind oxigen vital viermilor, bacteriilor și altor organisme din sol care fac lucrarea de descompunere efectivă.


Comentarii