Cel mai bun insecticid natural

 Plantele de grădină sunt predispuse la tot felul de dăunători. Deoarece veți mânca fructele și legumele produse de grădina dvs., ar trebui să evitați tratarea lor cu substanțe chimice dure. Urmarea câtorva rețete simple cu câteva obiecte de uz casnic vă va ajuta să vă păstrați plantele de grădină în siguranță de dăunători și produsele dvs. gata de mâncare.

Microbii sunt o sursă naturală de combatere a dăunătorilor. Multe bacterii, ciuperci și alte organisme provoacă boli care omoară sau strică dăunătorii insectelor. Acestea se numesc pesticide microbiene.

Combinațiile de produse naturale s-au dovedit, de asemenea, eficiente pentru combaterea dăunătorilor. De exemplu, combinarea uleiurilor vegetale cu o substanță alcalină, cum ar fi hidroxidul de potasiu, produce săpunuri care pot fi utilizate pentru combaterea acarienilor și a insectelor. Aceste produse sunt cunoscute sub numele de săpunuri insecticide. Uleiurile vegetale sau, mai frecvent, uleiurile rafinate din petrol, produc uleiuri horticole care pot fi extrem de eficiente pentru combaterea dăunătorilor.

Pesticidele derivate din surse naturale, precum cele care sunt fabricate din produse petrochimice, au o gamă largă de efecte. Majoritatea pesticidelor botanice, de exemplu, fac mai puține daune ecologice decât sinteticele, deoarece se descompun rapid atunci când sunt expuse la căldură, lumină și apă. 

Urmariti mai jos o reteta pentru a scapa de paduchi la trandafiri :

Comentarii

Postări populare

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Cand se planteaza ceapa de toamna. Ce trebuie sa stii !

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Metode naturale impotriva musculitelor negre

Cand se planteaza semintele pentru rasaduri

Toba de porc, calbasi cu pasat , racituri

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

Arhivați

Afișați mai multe