Langa ce se planteaza vinetele

 Vinetele pot fi considerate a fi plante cu întreținere destul de ridicată. Nu numai că necesită tone de soare, dar vinetele au nevoie de nutriție suplimentară dincolo de ceea ce contine solul și de udare consistentă. În plus, sunt predispuse la atacuri de insecte. Există, totuși, plante însoțitoare pentru vinete care vor face ca perspectiva creșterii lor să fie puțin mai complicată.


Vinetele trebuie să absoarbă o cantitate semnificativă de azot , de unde și utilizarea îngrășămintelor suplimentare, dar plantarea însoțitorilor de vinete, cum ar fi leguminoasele anuale  ( mazărea și fasolea ), vor ajuta vinetele, deoarece aceste legume fixeaza azot suplimentar în solul din jur. Dacă cresteti fasole sau mazăre, asigurați-vă că situati vinetele în prim plan , astfel încât acestea nu vor fi umbrite de leguminoase.


Cultivarea fasolei pitice ca plantare însoțitoare pentru vinete are un scop dublu. Fasolea respinge, de asemenea , gândacul de cartof Colorado , un mare iubitor al vinetelor. Ierburile sunt, de asemenea, însoțitori de vinete utili pentru respingerea insectelor. Tarhonul francez , de exemplu, va îndepărta orice număr de insecte în timp ce  cimbrul descurajează moliile de grădină.

Mai multe despre alte plante care pot fi plantate langa vinete aici :


Comentarii