Cum intinerim tufele de trandafiri batrani

 Întineriți o tufă de trandafiri cu parti moarte sau frunze moarte, diagnosticând orice problemă, tăind tufa și asigurându-vă că are condiții bune de creștere. Rezistența la frig variază în funcție de specie. Trandafirii de grădină europeni, de exemplu, sunt foarte rezistenți la frig .

Durata de viață a unui tufiș de trandafiri este de obicei de aproximativ 15 ani. Dacă trandafirul tău vechi moare, poate fi mai bine să înlocuiești planta. Cu toate acestea, puteți lua măsuri pentru a vă revigora trandafirul dacă îi mai rămân câțiva ani de trăit. Începeți prin a vă asigura că condițiile de creștere sunt potrivite pentru ca tufa dvs. de trandafiri să prospere.Trandafirii au nevoie de cel puțin șase ore de soare în fiecare zi,  așa că asigurați-vă că tăiați copacii sau plantele care blochează soarele. Trandafirii au nevoie de multă apă. Irigarea prin picurare este ideală pentru udarea profundă pentru a menține solul din jurul rădăcinilor umed. Verificați pH-ul solului făcând un test de sol și modificați solul pentru a vă asigura că solul este ușor acid.

Fertilizarea regulată este necesară pentru întinerirea trandafirilor și pentru a se asigura că acestea continuă să prospere.

Un tufiș de trandafiri cu frunze moarte poate suferi de boli sau dăunători. Identificați și tratați problema pentru întinerirea plantei. Afidele și acarienii păianjen sunt dăunători obișnuiți care pot deteriora frunzele unui trandafir.

Tunderea regulată vă va ajuta să vă revigorați trandafirul vechi și să încurajați înfloririle noi. Înainte de tăiere, asigurați-vă întotdeauna că vă sterilizați foarfecele pentru a preveni răspândirea bolilor.

Comentarii

Postări populare

Ciuperci la borcan pentru iarna

Cultivarea usturoiului din seminte

Pasta de tomate pentru iarna

Bulion de rosii fara fierbere

Bureti iuti la borcan

Flori de apartament usor de intretinut

Inmultirea crizantemelor

Inmultire tuia

Ingrasamant cu drojdie pentru muscate si orhidee

Recoltarea semintelor de rosii

Arhivați

Afișați mai multe