Lucrari la vinete - copilire, defoliere , legare

 Vinetele sunt plante mari, foarte productive, care pot crește ani de zile dacă sunt protejate de frig. Dar uneori au nevoie de ajutor, mai ales pe măsură ce îmbătrânesc, pentru a-și atinge întregul potențial de fructificare.

Ar trebui să-mi tund vinetele? Aceasta este o întrebare obișnuită și depinde într-adevăr de preferințele dvs. și de locația dvs. Dacă locuiți într-un climat rece și creșteți vinete ca anuale, tăierea este mai puțin necesară. Cu o protecție adecvată împotriva înghețului, cu toate acestea, vinetele vor crește timp de câțiva ani.  Pentru a asigura o plantă puternică și o producție maximă de fructe, tăierea vinetelor este o idee bună pe termen lung. 

Tunderea tulpinilor de vinete se face cel mai bine atunci când planta este prinsa și a dat deja unele fructe. Dacă planta dvs. a trecut deja printr-o perioadă de producție și se pare că începe să se reducă, acesta este un moment bun pentru a face o tăiere. Atunci când tăiați vinetele, forma tradițională de preferat are trei tulpini. Ar trebui să părăsiți prima divizie principală, unde primele două tulpini diverg de la bază, precum și o altă tulpină puternică. Eliminați-i pe toți ceilalți. Acest lucru poate părea puțin drastic la început, dar planta ar trebui să se întoarcă rapid de la ea cu un nou lot de creștere cu frunze și fructe.


Comentarii