Legarea frunzelor la conopida

 Conopida aparține familiei Cole dar nu este la fel de ușor de cultivat ca varza. Gustul delicios și versatilitatea pe care le oferă în dieta dvs. merită mult efortul suplimentar; unii oameni consideră conopida o delicatesă! 

Conopida crește cel mai bine în sol fertil, bine drenat, umed în mod constant. Trebuie să fie plantata în plin soare , cel puțin 6 ore pe zi. Nivelul optim al pH-ului solului pentru conopidă este cuprins între 6,0 și 7,0. Solul trebuie să fie bogat atât în ​​materie organică, cât și în azot. 



Conopida este pretentioasa în ceea ce privește climatul în care crește. Fie prea mult frig sau prea multă căldură pot afecta calitatea și cantitatea capetelor. Deoarece vremea este atât de dificil de previzionat, acest act de echilibrare poate fi greu de gestionat. Pot exista ani în care conopida ta creste mai bine decât in altii, pur și simplu din cauza climei.

Dacă solul dvs. este lipsit de materie organică și / sau azot, puteți adăuga gunoi de grajd sau compost în sol împreună cu un îngrășământ cu azot în timpul plantării. Îngrășământul poate fi aplicat încă de două ori în timpul sezonului de vegetație , la intervale de două săptămâni.

Comentarii