De ce nu rasar morcovii

 In cat timp rasar sau germineaza morcovii

Când alte legume sunt pe drumul cel bun, dar peticul de morcov (Daucus carota var. Sativus) nu prezintă semne de viață, s-ar putea să vă întrebați ce a mers prost. Răspunsul poate fi că pur și simplu au nevoie de mai mult timp. Timpii de germinare a morcovului sunt mult mai încet decât majoritatea celorlalte semințe de legume și au nevoie de puțin timp pentru a rasari.

Asigurați-vă că acordați semințelor de morcov suficient timp înainte de a renunța la ele. De obicei , durează aproximativ 14 până la 21 de zile pentru ca semințele de morcov să incolteasca. Rata de germinare este oarecum neregulată, iar acest lucru vă poate determina să credeți că doar o parte din semințe vor germina.

O altă problemă cu semințele de morcov este că se păstrează doar doi sau trei ani și își pierd viabilitatea chiar mai repede dacă nu le depozitați într-un loc răcoros și uscat. Trei săptămâni este mult timp să aștepți doar pentru a descoperi că semințele tale nu au fost bune, așa că începeți cu un pachet proaspăt de semințe dacă aveți dubii.


Mai multe aflati in videoclipul de mai jos :

Comentarii