Se taie tija la orhidee ?

 


Te-ai bucurat de orhideea ta de câteva luni și acum florile se ofilesc și cad. Este timpul să tăiați tulpina orhideei pentru a permite orhideei să se regenereze și să se pregătească să reînflorească.

Dintre orhideele mai frecvent disponibile, numai Phalaenopsis va reînflori din vechiul său vârf. Phalaenopsis va reînflori, în general, având puțină îngrijire suplimentară. Când ultima floare se estompează, puteți lăsa vârful (tulpina) și va continua să înflorească, dar tulpina devine foarte neplăcută și florile devin mai mici. 

Unii oameni cred că cel mai bine este să tăiați tulpina în întregime la baza de unde iese din frunze și va înflori din nou în câteva luni. De asemenea, puteți tăia tulpina lăsând două noduri (acele mici linii maronii pe tulpina de sub locul unde se aflau florile) pe tulpină. Unul dintre aceste noduri va iniția și produce în general flori în decurs de opt până la 12 săptămâni. 

Este posibil ca plantele mai tinere sau mai slabe să nu reînflorească, iar unele Phalaenopsis sunt incapabile din punct de vedere genetic să se reînflorească de pe vârful vechi. Acestea sunt de obicei cele care înfloresc cu vârfuri ramificate. Întotdeauna merită încercat. 

Comentarii