Se taie tija la orhidee ?

 


Te-ai bucurat de orhideea ta de câteva luni și acum florile se ofilesc și cad. Este timpul să tăiați tulpina orhideei pentru a permite orhideei să se regenereze și să se pregătească să reînflorească.

Dintre orhideele mai frecvent disponibile, numai Phalaenopsis va reînflori din vechiul său vârf. Phalaenopsis va reînflori, în general, având puțină îngrijire suplimentară. Când ultima floare se estompează, puteți lăsa vârful (tulpina) și va continua să înflorească, dar tulpina devine foarte neplăcută și florile devin mai mici. 

Unii oameni cred că cel mai bine este să tăiați tulpina în întregime la baza de unde iese din frunze și va înflori din nou în câteva luni. De asemenea, puteți tăia tulpina lăsând două noduri (acele mici linii maronii pe tulpina de sub locul unde se aflau florile) pe tulpină. Unul dintre aceste noduri va iniția și produce în general flori în decurs de opt până la 12 săptămâni. 

Este posibil ca plantele mai tinere sau mai slabe să nu reînflorească, iar unele Phalaenopsis sunt incapabile din punct de vedere genetic să se reînflorească de pe vârful vechi. Acestea sunt de obicei cele care înfloresc cu vârfuri ramificate. Întotdeauna merită încercat. 

Comentarii

Postări populare

Fertilizarea usturoiului, ingrasamant natural pentru usturoi mare

Ingrasamant cu drojdie pentru muscate si orhidee

Flori de apartament usor de intretinut

Bicarbonatul de sodiu la rosii

Ingrasamant cu drojdie pentru rosii

Drojdie pentru rasadurile de rosii

Metode de ingrosare a rasadurilor

Otet pus în apa gainilor si puilor - beneficii

Cand se planteaza semintele pentru rasaduri

Cultivarea usturoiului din seminte

Arhivați

Afișați mai multe