Cea mai rapida metoda de inmultirea a trandafirilor

 In ciuda reputației lor de a fi pretentiosi, majoritatea trandafirilor sunt ușor de crescut și ușor de inmultit acasă. „Inmultirea” înseamnă pur și simplu să se reproducă o plantă cu ușurință dintr-o simplă tăiere . Spre deosebire de semințe, care produc plante foarte diferite, butașii înrădăcinați produc replici ale părintelui lor. Nu trebuie să fii un gradinar instruit pentru a reproduce trandafirii preferati.

Butașii sunt pur și simplu bucăți de tulpini de trandafir luate în diferite etape ale maturității. Unele plante sunt foarte specifice cu privire la ce tip de tăiere vor prinde rădăcini, dar trandafirii sunt destul de flexibili. Butașii de trandafiri pot fi preluați din noile tulpini ale anului curent în trei etape principale de creștere:

  • Butașii de primavara, cei mai rapid și mai ușor de înrădăcinat, se iau la sfârșitul primăverii și la începutul verii, când tulpinile noi flexibile încep să se maturizeze. Butașii primari provin din tulpini de dimensiunea unui creion. 
  • Butașii de lemn de esență tare se iau la sfârșitul verii și începutul toamnei, când tulpinile noi s-au maturizat parțial. În acest moment, tulpinile ferme pot avea măceșe care se formează acolo unde florile au apărut înainte.
  • Taierile din lemn de esență tare, cele mai lente și mai greu de înrădăcinat, sunt luate la sfârșitul toamnei sau la începutul iernii, când noile tulpini ale anului s-au maturizat, s-au întărit și au intrat în repaus.
  • Mai multe in videoclipul de mai jos :

Comentarii