De ce se deformeaza rosiile ?

 Dacă ați cumpărat vreodată produse dintr-un supermarket, atunci vă așteptați la morcovi drepți, roșii perfect rotunjite și castraveti netezi. Dar, pentru cei dintre noi care ne cultivăm propriile legume, știm că perfecțiunea nu este întotdeauna realizabilă și nu este neapărat de dorit. Un exemplu excelent sunt roșiile în formă ciudată. Roșiile neobișnuite sunt adesea mai mult decât normale. Ce cauzează roșiile deformate?
Aproape fiecare grădinar a încercat la un moment dat sau altul , să cultive roșii . Atunci majoritatea dintre noi știm că roșiile pot fi pline de probleme . Acestea pot fi rezultatul unui virus bacterian sau fungic, a infestării cu insecte, a deficitului de minerale sau a unui stres de mediu, cum ar fi lipsa de apă. Unele probleme afectează întregul fruct, în timp ce altele afectează vârful, capătul înflorit, capătul tulpinii sau caliciul. Multe dintre aceste probleme au ca rezultat deformări ale fructelor de roșii, care nu întotdeauna pot face fructul necomestibil.

Acest lucru se întâmplă atunci când temperaturile scad sub 10 grade Celsius. Vremea mai rece interferează cu polenizarea și face ca floarea să se lipească de fructele în curs de dezvoltare. Acest lucru împiedică dezvoltarea unei părți din fructe, în timp ce o altă parte o face. Veți ajunge cu niște fructe uimitor de ciudate, dar cu gust bun.Comentarii

Postări populare

Inmultirea crizantemelor

Ciuperci la borcan pentru iarna

Cultivarea usturoiului din seminte

Gogonele, gogosari si conopida la borcan

Fertilizarea usturoiului, ingrasamant natural pentru usturoi mare

Piper la gaini si pui

Otet pus în apa gainilor si puilor - beneficii

Flori de apartament usor de intretinut

Ingrasamant cu drojdie pentru muscate si orhidee

Inmultire tuia

Arhivați

Afișați mai multe