Cum si cand se recolteaza bamele

 Cultivarea bamelor este o sarcină simplă in grădină. Bama se maturizează rapid, mai ales dacă aveți o vară caldă pe care planta o preferă. Recoltarea poate fi totuși dificilă, deoarece trebuie să recoltați păstăile înainte ca acestea să devină dure.




Alegerea momentului trebuie făcut atunci când păstăile au o lungime de 5-8 cm. Dacă le lași prea mult, păstăile devin tari și lemnoase. Odată ce ați terminat de cules bamele, păstrați-le în pungi de plastic în frigiderul dvs. unde vor tine aproximativ o săptămână sau congelați păstăile dacă aveți prea multe de folosit. Amintiți-vă că recoltarea bamelor trebuie făcută des.


Testați păstăile mai mari tăindu-le cu un cuțit ascuțit. Dacă sunt prea greu de tăiat, sunt prea bătrâne și ar trebui îndepărtațe.


Comentarii

Postări populare

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Cand se planteaza ceapa de toamna. Ce trebuie sa stii !

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Metode naturale impotriva musculitelor negre

Cand se planteaza semintele pentru rasaduri

Toba de porc, calbasi cu pasat , racituri

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

Arhivați

Afișați mai multe