Recoltarea fasolei boabe

 


Boabele de fasole sau fasolea uscata sunt boabe cultivate până la maturitate și lăsate în păstăi să se usuce înainte de a fi decojite și depozitate pentru utilizare ulterioară. 

Fasolea uscată poate fi depozitată într-un loc răcoros și uscat până la un an sau mai mult. (Fasolea poate fi, de asemenea, recoltata în stadiul verde, decojita - când semințele sunt încă fragede - și consumate înainte de a se usca ).

Fasolea uscată sau boabele de fasole sunt fasole crescută până la maturitate, de obicei recoltate toamna după ce păstăile s-au maturizat și frunzele plantei s-au uscat și au căzut. Fasolea crește fie ca tufișuri, fie ca viță .

 Cultivați fasole în plin soare. Fasolea va crește la umbră parțială, dar recolta nu va fi bună. Fasolea preferă solul slab, bine drenat, bogat în materie organică. Fasolea preferă un pH al solului de 6,0 până la 6,8. 

Comentarii

Postări populare

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Bolile ochilor la gaini si pui - Conjunctivită, Salmoneloza simptome si tratament

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Metode naturale impotriva musculitelor negre

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

Conopida murata in saramura

Frunze de varza murata la borcan pentru sarmale

Arhivați

Afișați mai multe