Ingrijirea crizantemelor

 Se pare că de îndată ce aerul se răcește, semnalând venirea toamnei, grădinile încep să prezinte movile pline de flori roșii, galbene și violete strălucitoare. Crizantemele sunt un element de bază în grădinile de toamnă. Crizantema face parte din familia Compositae și este disponibilă într-o gamă largă de culori, forme și dimensiuni strălucitoare. Cultivată pentru prima dată în China cu peste 6 secole în urmă, acest tip de margaretă a fost cultivat inițial ca o plantă asociată cu puterea vieții.

Plantarea crizantemelor în primăvară oferă plantei perene timp să se stabilească și să se adapteze la noua sa casă de grădină. Plantarea in timpul primăverii va avea ca rezultat și o înflorire mai mare în sezonul următor. 

Crizantemele pot supraviețui în majoritatea solurilor, dar se dezvoltă în sol bine drenat, cu o umiditate consistentă. Cultivarea lor în sol dur și uscat împiedică rădăcinile să se întărească, în timp ce solul umed și bogat îneacă rădăcinile. 

Crizantemele sunt plante iubitoare de soare. Deși tehnic necesită doar 6 ore de lumină solară în fiecare zi, cu cât primesc mai multă lumină, cu atât creșterea, înflorirea și rezistența lor sunt mai bune.

Comentarii

Postări populare

Inmultirea crizantemelor

Ciuperci la borcan pentru iarna

Cultivarea usturoiului din seminte

Gogonele, gogosari si conopida la borcan

Fertilizarea usturoiului, ingrasamant natural pentru usturoi mare

Piper la gaini si pui

Otet pus în apa gainilor si puilor - beneficii

Flori de apartament usor de intretinut

Ingrasamant cu drojdie pentru muscate si orhidee

Inmultire tuia

Arhivați

Afișați mai multe