Recoltarea semintelor de castraveti

 Salvarea semințelor de la castraveți, da sau nu? 

Ei bine, da și nu. Salvarea semințelor din castraveți este cu siguranță realizabilă dacă aveți în vedere câteva puncte. Mai întâi de toate, nu încercați să colectați semințe de la nici un castravete hibrid . Hibrizii sunt creați prin reproducerea încrucișată a unor plante mamă selectate pentru o caracteristică remarcabilă, dar semințele salvate de la aceste plante nu vor reproduce o copie adevărată a plantei mamă și, de fapt, sunt adesea sterile. În al doilea rând, deoarece castraveții necesită fie polenizatori de insecte, vânt, fie oameni pentru a-și transfera polenul din plantă în plantă, sunt lăsați deschiși pentru a poleniza cu alți membri din familie. 

Astfel, puteți ajunge la un amestec ciudat de cruci de castraveți atunci când colectați semințe de castraveți. Ar fi necesar să izolați planta din care doriți să salvați semințele, plantându-le bine departe de veri, ceea ce nu este întotdeauna practic pentru parcela modestă a unui grădinar mediu. În cele din urmă, semințele pot transmite unele boli, deci asigurați-vă că, atunci când economisiți semințe de castraveți, nicio boală nu a infectat cultura pe care încercați să o recoltați.


Pentru cea mai optimă colectare de semințe de castraveți, selectați dintre plantele care nu prezintă boli și care au fructul cel mai aromat. Semințele trebuie recoltate atunci când fructul este matur, așa că lăsați castravetele să stea pe viță după stadiul de consum - aproape de sfârșitul sezonului de creștere.


Comentarii

Postări populare

Ingrasaminte naturale pentru rosii

Metode naturale impotriva musculitelor negre

Bicarbonatul de sodiu pentru legumele din gradina

Bicarbonatul de sodiu la rosii

Legume care se planteaza in luna iulie

Cenusa la ardei si vinete

Cum sa ai tufe de fasole pline de pastai

Ce se planteaza langa ceapa

Lucrari la vinete - copilire, defoliere , legare

Piper la gaini si pui

Arhivați

Afișați mai multe