Metoda simpla de inmultire a trandafirilor - metoda burrito

 Puteți utiliza această metodă toamna cu succes, dar rețineți că, indiferent de ceea ce faceți toamna, va dura mai mult, deoarece lemnul este mai tare și butașii sunt latenți.

Adună câteva crengi din trandafirii pe care ai vrea sa-i inmultesti.În general, un burrito (burrito, diminutivul burro-ului spaniol este măgarul, „măgarul”) este un fel de mâncare mexican format din tortilla moale de făină în care se pot înfășura diverse umpluturi (carne, fasole prăjită, orez, roșii, avocado și brânză).

Și acest cuvânt reflectă cu exactitate esența metodei de inmultire a trandafirilor, atunci când butașii înveliți în ziar umed (un fel de clătite), care oferă condiții optime specifice în care cresc, formând rădăcinile .

 Tăierea butașilor poate fi efectuată toamna, dar acest lucru este util mai ales primăvara când se efectuează de obicei tăierea tufelor de trandafiri. Lungimea butașilor este de obicei de până la 20 cm lungime cu 3-4 muguri. Foarte importantă este grosimea, de cel puțin 0,5 cm, apoi conținută în tulpina de nutrienți suficientă pentru formarea calusului și a rădăcinilor. Uneori germinează și se subțiază, dar este o excepția.

Verificați butașii , acestia nu trebuie înnegriti, deteriorati, putreziti.

Butașii se învelesc în ziar (2-3 straturi) sau prosoape de hârtie și se umezesc cu apă, apoi se pun într-un loc întunecat la o temperatură de 14-18 grade. Acesta este un punct foarte important.


Comentarii

Postări populare

Ce plantam dupa ceapa si usturoi

Legume care se planteaza in luna iulie

Recoltarea semintelor de rosii

Bicarbonatul de sodiu la rosii

Inmultirea liliacului prin butasi si lastari

Legume care cresc la umbra

Metode de ingrosare a rasadurilor

Cresterea ratelor

Bicarbonatul de sodiu pentru legumele din gradina

Ingrasamant cu drojdie pentru muscate si orhidee

Arhivați

Afișați mai multe