Cum se obtin semintele de varza

 Varza produce semințe din flori, dar de obicei nu le vedeți pentru că durează mai mult de un an. Dacă doriți să obțineți propria sămânță din varză, alegeți soiuri polenizate în loc de hibrizi F1, astfel încât să se reproducă adevărat. Varza se încrucișează cu ușurință, nu numai cu alte varze, ci cu varză, cohlrabi, conopidă, broccoli, coli și varză de Bruxelles, așa că va trebui să vă protejați varza de semințe dacă alte plante din aceeași specie înfloresc pe o rază de 1000 de metri.

Plantează-ți varza să se maturizeze la sfârșitul toamnei, după cum este posibil. Alegeți cele mai bune capete pe care să le folosiți pentru semințe. Dacă iernile dvs. sunt ușoare, rareori ajungând la mai puțin de câteva grade sub îngheț, acoperiți capetele cu paie sau cu alt mulci liberi pentru a le proteja de îngheț. 

Dezgropați sau descoperiți capetele de varză când pericolul de înghețare dură a trecut, in primavara. Tăiați un „x” în partea de sus a fiecărui cap, adânc de aproximativ un centimetru, pentru a lăsa cu ușurință stocul înflorit.


Comentarii

Postări populare

Ingrasamant cu drojdie pentru muscate si orhidee

Cand se planteaza semintele pentru rasaduri

Metode de ingrosare a rasadurilor

Fertilizarea usturoiului, ingrasamant natural pentru usturoi mare

Flori de apartament usor de intretinut

Erbicid natural pentru buruieni

Cultivarea usturoiului din seminte

La ce legume folosim cenusa

Obtinerea rasadurilor de ardei - gras, iute, gogosari

Hranirea gainilor ouatoare

Arhivați

Afișați mai multe