Cum se obtin semintele de varza

 Varza produce semințe din flori, dar de obicei nu le vedeți pentru că durează mai mult de un an. Dacă doriți să obțineți propria sămânță din varză, alegeți soiuri polenizate în loc de hibrizi F1, astfel încât să se reproducă adevărat. Varza se încrucișează cu ușurință, nu numai cu alte varze, ci cu varză, cohlrabi, conopidă, broccoli, coli și varză de Bruxelles, așa că va trebui să vă protejați varza de semințe dacă alte plante din aceeași specie înfloresc pe o rază de 1000 de metri.

Plantează-ți varza să se maturizeze la sfârșitul toamnei, după cum este posibil. Alegeți cele mai bune capete pe care să le folosiți pentru semințe. Dacă iernile dvs. sunt ușoare, rareori ajungând la mai puțin de câteva grade sub îngheț, acoperiți capetele cu paie sau cu alt mulci liberi pentru a le proteja de îngheț. 

Dezgropați sau descoperiți capetele de varză când pericolul de înghețare dură a trecut, in primavara. Tăiați un „x” în partea de sus a fiecărui cap, adânc de aproximativ un centimetru, pentru a lăsa cu ușurință stocul înflorit.


Comentarii

Postări populare

Ingrasaminte naturale pentru rosii

Metode naturale impotriva musculitelor negre

Legume care se planteaza in luna iulie

Cenusa la ardei si vinete

Bicarbonatul de sodiu pentru legumele din gradina

Bicarbonatul de sodiu la rosii

Cum sa ai tufe de fasole pline de pastai

Lucrari la vinete - copilire, defoliere , legare

Ce se planteaza langa ceapa

Piper la gaini si pui

Arhivați

Afișați mai multe