Langa ce legume se planteaza conopida

 Langa ce legume se planteaza conopida

La fel ca oamenii, toate plantele au puncte tari și puncte slabe. Plantarea însoțitoare împerechează două sau mai multe tipuri de plante în beneficiul reciproc.
Înainte de a vorbi despre plantele specifice care cresc bine cu conopida , să ne uităm exact la ce este plantarea însoțitoare. După cum sa menționat, plantarea însoțitoare este atunci când două sau mai multe specii sunt plantate împreună în beneficiul lor reciproc. Uneori, acest lucru permite plantelor să preia substanțele nutritive mai eficient sau, uneori, anumite plante acționează ca repelenți naturali ai dăunătorilor sau ca atractori de insecte benefice. Alegerea plantei corecte în beneficiul alteia , imită relația simbiotică a naturii în ecosistem. În natură, nu există nicio greșeală atunci când găsești anumite tipuri de plante care cresc în mod obișnuit împreună.

Plante însoțitoare pentru conopidă

 Fasolea , țelina și ceapa sunt alegeri excelente atunci când vorbim de plante companion pentru conopida. Fasolea și conopida sunt o combinație ideală. Ambele plante descurajează dăunătorii și atrag insecte benefice. Țelina atrage, de asemenea, insecte benefice și este un vas de apă, ceea ce înseamnă că, deși poate folosi multă apă, lasă mai mulți nutrienți în sol pentru conopidă. 

 Fasolea și ceapa nu se potrivesc, așa că evitați să plantați și fasole dacă doriți să cultivați conopidă și ceapă.

Comentarii

Postări populare

Ingrasaminte naturale pentru rosii

Metode naturale impotriva musculitelor negre

Legume care se planteaza in luna iulie

Cenusa la ardei si vinete

Bicarbonatul de sodiu pentru legumele din gradina

Bicarbonatul de sodiu la rosii

Cum sa ai tufe de fasole pline de pastai

Lucrari la vinete - copilire, defoliere , legare

Ce se planteaza langa ceapa

Piper la gaini si pui

Arhivați

Afișați mai multe