De ce se stramba picioarele la pui si gaini

 Degetele strâmbe sau îndoite la pui pot fi o afecțiune inestetică, dar în majoritatea cazurilor, degetele de la picioare îndoite nu afectează capacitatea puiului de a trăi o viață complet normală. Degetele strâmbe sau îndoite (îndoirea laterală) este diferită de o afecțiune numită paralizie a degetelor  (degetele de la picioare se îndoaie sub a face pasărea să meargă pe vârful piciorului).

Degetele de la picioare îndoite pot fi, de asemenea, cauzate de deficiențe nutriționale, în special lipsa de riboflavină. Dacă hrăniți puio sau gainile cu o hrană proaspătă de înaltă calitate, adecvată vârstei , problemele nutriționale nu ar trebui să fie un factor. Dar dacă hrana dvs. nu este proaspătă (măcinată acum mai mult de o lună) sau puii dvs. sunt suplimentați cu prea multe delicii, poate apărea un dezechilibru nutrițional.Chiar dacă aceste probleme la picioare par să aibă o incidență scăzută, sunt foarte răspândite și toate efectivele au cel puțin un procent din păsările cu un anumit tip de probleme la picioare. 

Tulburările osoase nu sunt singurul factor implicat în sănătatea picioarelor. Tendoanele, ligamentele, articulațiile și nervii pot fi, de asemenea, afectati și este mai dificil să găsiți soluții la problemele cauzate de aceste componente ale sistemului osos.

Comentarii

Postări populare

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Bolile ochilor la gaini si pui - Conjunctivită, Salmoneloza simptome si tratament

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Metode naturale impotriva musculitelor negre

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

Conopida murata in saramura

Frunze de varza murata la borcan pentru sarmale

Arhivați

Afișați mai multe