Cum sa cultivi mazare in gradina

 Semănați mazărea între martie și începutul lunii iulie. Pentru culturile anterioare, care sunt gata începând cu luna mai, semănați toamna sau iarna târzie (rețineți că puteți suferi pierderi datorate vremii reci sau șoarecilor).

Alegeți un loc însorit, bine drenat. Săpați mult compost de grădină, gunoi de grajd bine putrezit sau compost de ciuperci înainte de însămânțare pentru a îmbunătăți solul.

Folosiți o sapă sau o pică pentru a face o șanț superficial, cu o lățime de aproximativ 22 cm și o adâncime de 3 cm. Semănați mazărea în două linii paralele, distanțând semințele la aproximativ 10cm distanță. Acoperiți semințele cu sol, apă bine și etichetați rândul. Răsadurile ar trebui să apară în una sau două săptămâni.

Pentru a opri plantele să cadă pe pământ, puneți suporturi în loc cât sunt încă tinere. Mazărea urcă folosind lăstari numiți șiruri, pe care le înfășoară aproape cu orice vin în contact, așa că alegeți suporturi care sunt suficient de subțiri pentru a se învârti în jurul șireturilor. Nuiele mari, cunoscute sub numele de bețe de mazăre, sunt alegerea tradițională, dar un șir de plase constituie o alternativă bună.

Comentarii

Postări populare

Fertilizarea usturoiului, ingrasamant natural pentru usturoi mare

Ingrasamant cu drojdie pentru muscate si orhidee

Flori de apartament usor de intretinut

Bicarbonatul de sodiu la rosii

Ingrasamant cu drojdie pentru rosii

Drojdie pentru rasadurile de rosii

Metode de ingrosare a rasadurilor

Otet pus în apa gainilor si puilor - beneficii

Cand se planteaza semintele pentru rasaduri

Cultivarea usturoiului din seminte

Arhivați

Afișați mai multe