Legumele care prefera ingrasamintele cu azot

 Legumele care prefera ingrasamintele cu azot

Fertilizarea legumelor este o necesitate dacă doriți să obțineți cele mai mari randamente și produse de cea mai bună calitate. Există o serie de opțiuni de îngrășăminte și un test de sol poate ajuta la determinarea tipurilor specifice de îngrășăminte necesare. Cele mai frecvente recomandări pentru îngrășămintele de grădină de legume sunt azotul și fosforul , dar acestea nu sunt singurele substanțe nutritive necesare unei grădini sănătoase.

Plantele sunt compuse în principal din carbon, hidrogen și oxigen. Acești nutrienți sunt absorbiți din aer și apă, dar o grădină fertilă trebuie să aibă paisprezece macro- și micro-nutrienți suplimentari pentru o creștere sănătoasă. Un test de sol va ajuta la stabilirea, dacă există, a unor substanțe nutritive suplimentare care trebuie adăugate plantelor sub formă de îngrășăminte de grădină. Practic, există două tipuri de îngrășăminte pentru grădinile vegetale: îngrășământ anorganic (sintetic) și organic pentru grădini de legume.

Ingrășămintele anorganice pentru grădina de legume sunt fabricate din materiale care nu au trăit niciodată. Unele dintre aceste opțiuni de îngrășăminte conțin substanțe nutritive care pot fi preluate imediat de plante, în timp ce altele sunt create astfel încât substanțele nutritive să fie eliberate în timp. Dacă aceasta este opțiunea de îngrășământ pentru dvs., alegeți un îngrășământ anorganic pentru grădini de legume cu eliberare lentă sau controlată.

Comentarii