Principalele boli ale verzei

 Varza poate fi victima unei serii de boli din toate clasele majore de agenți patogeni - ciuperci, mucegaiuri de apă, bacterii și viruși.

Infecțiile pot varia în severitate de la inestetice, dar nu de obicei fatale, cum ar fi făinarea , până la putregaiul bacterian moale aproape uniform fatal.

Unii dintre acești agenți patogeni trăiesc în sol, unde pot ataca cu ușurință rădăcinile recoltei dvs., iar mulți alții se ascund în buruienile crucifere care cresc în apropiere.

Pata frunzelor Alternaria este cauzată de două specii de ciuperci, Alternaria brassicicola și A. brassicae . Ambele specii sunt bine cunoscute pentru cauzarea dezvoltării petelor de frunze pe țesuturile mai vechi, dar aceste ciuperci pot infecta și baza capetelor în curs de dezvoltare.

Simptomele includ pete galbene care cresc mai mari și dezvoltă inele în jurul lor ca o țintă sau un ochi de taur. Pe măsură ce țesutul moare, centrele pot cădea, rezultând găuri în frunziș. Pe măsură ce boala se dezvoltă, petele se unesc pentru a forma suprafețe mari de țesut mort.

Aflati mai multe in videoclipul de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Cand se planteaza semintele pentru rasaduri

Ingrasamant cu drojdie pentru muscate si orhidee

Metode de ingrosare a rasadurilor

Fertilizarea usturoiului, ingrasamant natural pentru usturoi mare

Flori de apartament usor de intretinut

Cultivarea usturoiului din seminte

Erbicid natural pentru buruieni

La ce legume folosim cenusa

Obtinerea rasadurilor de ardei - gras, iute, gogosari

Hranirea gainilor ouatoare

Arhivați

Afișați mai multe