Principalele boli ale verzei

 Varza poate fi victima unei serii de boli din toate clasele majore de agenți patogeni - ciuperci, mucegaiuri de apă, bacterii și viruși.

Infecțiile pot varia în severitate de la inestetice, dar nu de obicei fatale, cum ar fi făinarea , până la putregaiul bacterian moale aproape uniform fatal.

Unii dintre acești agenți patogeni trăiesc în sol, unde pot ataca cu ușurință rădăcinile recoltei dvs., iar mulți alții se ascund în buruienile crucifere care cresc în apropiere.

Pata frunzelor Alternaria este cauzată de două specii de ciuperci, Alternaria brassicicola și A. brassicae . Ambele specii sunt bine cunoscute pentru cauzarea dezvoltării petelor de frunze pe țesuturile mai vechi, dar aceste ciuperci pot infecta și baza capetelor în curs de dezvoltare.

Simptomele includ pete galbene care cresc mai mari și dezvoltă inele în jurul lor ca o țintă sau un ochi de taur. Pe măsură ce țesutul moare, centrele pot cădea, rezultând găuri în frunziș. Pe măsură ce boala se dezvoltă, petele se unesc pentru a forma suprafețe mari de țesut mort.

Aflati mai multe in videoclipul de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Ingrasaminte naturale pentru rosii

Metode naturale impotriva musculitelor negre

Legume care se planteaza in luna iulie

Cenusa la ardei si vinete

Bicarbonatul de sodiu pentru legumele din gradina

Bicarbonatul de sodiu la rosii

Cum sa ai tufe de fasole pline de pastai

Lucrari la vinete - copilire, defoliere , legare

Ce se planteaza langa ceapa

Piper la gaini si pui

Arhivați

Afișați mai multe