Ingrijire si fertilizare ,cultivare dovlecei in gradina

 Sunt un fan al dovleceilor pentru grădina de acasă.

O consider leguma de început perfectă pentru începătorul care dorește o recolta extraordinară cu un efort minim și actualizarea ideală pentru o gospodina care caută să-si umple congelatorul cu produse gustoase.

Dovleceii aurii, indiferent dacă sunt din seminte proprii sau hibrizi, tind să crească destul de repede. Acest lucru este frumos pentru grădinarii nerăbdători și, de asemenea, pentru cei cu un sezon de creștere scurt.

Iar florile lor sunt la fel de comestibile ca cele din soiurile verzi lucioase mai cunoscute. Ușor bătute și sotate, ele sunt o delicatese cerească pentru a inaugura sezonul recoltei de vară.

Când plantați dovlecei, le puteți planta fie ca plante individuale, fie grupate . Modul în care crești dovleceii depinde de tine, în funcție de câte plante de dovlecei intenționezi să crești și cât de mult spațiu ai pentru a le crește.
Mulcirea ajută la menținerea temperaturii solului stabile și, de asemenea, ajută solul să rețină apa. Aceste două lucruri vor ajuta planta de dovlecei să aibă o cultură mai timpurie și mai mare. Asigurați-vă că plantele de dovlecei primesc cel puțin 2 l de apă pe săptămână. Dacă nu ploua, completați cu udare manuală. Utilizați un furtun de înmuiere sau o altă metodă pentru a uda plantele de sub frunzele lor, deoarece udarea cu ajutorul unui stropitor poate determina plantele de dovlecei să dezvolte mucegai.

Comentarii

Postări populare

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Cand se planteaza ceapa de toamna. Ce trebuie sa stii !

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Metode naturale impotriva musculitelor negre

Cand se planteaza semintele pentru rasaduri

Toba de porc, calbasi cu pasat , racituri

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

Arhivați

Afișați mai multe