Ingrijire si fertilizare ,cultivare dovlecei in gradina

 Sunt un fan al dovleceilor pentru grădina de acasă.

O consider leguma de început perfectă pentru începătorul care dorește o recolta extraordinară cu un efort minim și actualizarea ideală pentru o gospodina care caută să-si umple congelatorul cu produse gustoase.

Dovleceii aurii, indiferent dacă sunt din seminte proprii sau hibrizi, tind să crească destul de repede. Acest lucru este frumos pentru grădinarii nerăbdători și, de asemenea, pentru cei cu un sezon de creștere scurt.

Iar florile lor sunt la fel de comestibile ca cele din soiurile verzi lucioase mai cunoscute. Ușor bătute și sotate, ele sunt o delicatese cerească pentru a inaugura sezonul recoltei de vară.

Când plantați dovlecei, le puteți planta fie ca plante individuale, fie grupate . Modul în care crești dovleceii depinde de tine, în funcție de câte plante de dovlecei intenționezi să crești și cât de mult spațiu ai pentru a le crește.
Mulcirea ajută la menținerea temperaturii solului stabile și, de asemenea, ajută solul să rețină apa. Aceste două lucruri vor ajuta planta de dovlecei să aibă o cultură mai timpurie și mai mare. Asigurați-vă că plantele de dovlecei primesc cel puțin 2 l de apă pe săptămână. Dacă nu ploua, completați cu udare manuală. Utilizați un furtun de înmuiere sau o altă metodă pentru a uda plantele de sub frunzele lor, deoarece udarea cu ajutorul unui stropitor poate determina plantele de dovlecei să dezvolte mucegai.

Comentarii