Langa ce se planteaza ardeii

 Langa ce plantam ardeii ?

Cultivati ardei ? Veți fi bucuroși să știți că există mulți însoțitori de plante de ardei care vă pot ajuta ardeii. Cum pot însoțitorii de ardei să genereze plante mai sănătoase cu randamente mai mari?

Plantele de companie pentru ardei sau alte legume lucrează împreună în mod simbiotic, fiecare oferind și / sau primind ceva de la celălalt. Plantarea însoțitoare înseamnă pur și simplu gruparea de plante diferite, dar complementare. Acest lucru poate realiza mai multe lucruri. Plantarea însoțitoare poate oferi umbră sau poate acționa ca o barieră împotriva vântului, poate reuși să întârzie buruienile sau să descurajeze dăunătorii și bolile dăunătoare sau poate acționa ca un spalier natural sau poate ajuta la reținerea umidității.

Plantele cărora le place să crească cu ardei Există numeroase plante potrivite pentru a crește alături de ardei. 

Ierburi 

Ierburile sunt însoțitori minunați de plante de ardei.

Busuiocul evită tripidele , muștele și țânțarii . Florile de pătrunjel atrag viespi prădătoare benefice care se hrănesc cu afide . Maghiranul , rozmarinul și oregano-ul par să aibă un efect benign asupra ardeilor. Se spune că mărarul atrage insecte benefice și respinge dăunătorii, iar plantarea însoțitoare cu ardei este, de asemenea, un economisitor de spațiu excelent. Arpagicul face, de asemenea, plante însoțitoare grozave pentru ardei.
Aflati mai multe in videoclipul de mai jos :

Comentarii