Ce legume se planteaza langa rosii

 Roșiile sunt una dintre cele mai populare culturi pentru a le crește în grădina de acasă, uneori cu rezultate mai puțin decât dorite. Pentru a vă crește randamentul, ați putea încerca să plantați însoțitor lângă roșii. Din fericire, există mulțe plante însoțitor pentru roșii .

Plantele însoțitoare sunt o formă de policultură sau de a folosi mai multe culturi în același spațiu în beneficiul reciproc al fiecăruia - la fel cum oamenii beneficiază de cei cu care interacționeaza. Aceste beneficii includ combaterea dăunătorilor și a bolilor, ajutor în polenizare și oferirea de refugiu pentru insecte benefice , toate acestea crescând recolta.

Plantele care cresc bine cu roșiile includ toți membrii familiei de ceapă, cum ar fi arpagic , ceapă și usturoi . Se spune că mirosul lor înțepător descurajează dăunătorii insectelor. Ardeii , atât dulci cât și calzi, sunt plante însoțitoare excelente. Probabil de când sunt înrudite; sunt amândoi în aceeiasi familie.

Pătrunjelul și menta sunt, de asemenea, ierburi bune însoțitoare pentru roșii și descurajează mai mulți dăunători. Busuiocul este, de asemenea, o plantă favorabilă creșterii în apropierea roșiilor și se presupune că mărește nu numai vigoarea roșiilor, ci și aroma lor. Florile precum gălbenele împiedică nematodele să atace plantele de roșii, iar mirosul lor ascuțit încurcă alte insecte.

Mai multe aflati in videoclipul de mai jos :


Comentarii