Legume care se planteaza toamna tarziu pentru o recolta bogata in anul urmator

 Dacă doriți să adăugați puțină culoare și aromă vieții dvs. în această toamnă, avem vești bune: puteți începe o grădină de legume sezonieră în aproape orice climat, deși culturile dvs. vor varia în funcție de locația dvs.



Plantați semințele mai adânc în toamnă decât primăvara. De obicei, solul este mai cald după ce tocmai a ieșit din lunile fierbinți de vară - prin plantarea semințelor puțin mai adânc decât sugerează pachetul, veți putea să le coborâți acolo unde solul este rece și umed.

La fel ca în cazul tuturor legumelor cu rădăcină, sfecla este cel mai bine cultivată din semințe, deoarece nu doriți să deranjați rădăcina odată ce a început să crească. Deși sfecla va crește în continuare în căldura verii, acestea pot avea tendința de a deveni amare și lemnoase rapid, astfel încât sfârșitul verii până la începutul toamnei este cel mai bun moment pentru a relua plantarea succesivă, la intervale de două până la trei săptămâni. Bulbii de sfeclă vor continua să crească până la înghețarea profundă și chiar și vârfurile pot rezista puțin înghețului.

Broccoli, crește cel mai bine pe vreme rece. Plantarea de toamnă are două mari avantaje față de plantarea de primăvară atunci când vine vorba de broccoli. În primul rând, deși plantele de broccoli consacrate pot tolera înghețul, răsadurile delicate de broccoli nu sunt la fel de rezistente, iar înghețurile de primăvară devreme le pot șoca sau chiar le pot ucide. În plus, deoarece floretele sunt muguri de flori, se vor deschide mai încet pe vreme rece, oferindu-vă mai mult timp pentru recoltare. 

Comentarii