De ce este importanta ciupirea castravetilor

 In spatele acestui fruct apetisant se află luni întregi de îngrijire, protecție și, cel mai important, de tăiere a castraveților. Fără tăierea corespunzătoare a castraveților, vița nu va putea crește și produce fructe. 

Înainte de a începe, trebuie să știți cum cresc vitelee castravete. Există o tulpină principală care are noduri sau articulații pe lungimea sa. Din fiecare nod crește o frunză, fruct și o nouă tulpină. Când tăiem, vom scoate noua tulpină - numită și punctul de creștere sau alergător lateral. Floarea și frunza pot fi tăiate și ele, dar numai în anumite situații.

Tunderea este foarte importantă, dar nu singura necesitate a creșterii castraveților. 

Soiurile de tufiș nu cresc mult lateral, așa că necesită o tăiere mică, dacă este cazul. Singura dată când au nevoie de o taiere este dacă devin prea prietenoși cu plantele vecine. Tunderea nu este la fel de importantă pentru vița de castravete care se întinde pe sol fără sprijin vertical.

Tundeți plantele de castraveți pe tot parcursul sezonului de creștere. Aveți grijă la noi puncte de creștere și scăpați de ele în timp ce au sub 2 cm lungime. În plus, fiți atenți la daunatori și boli care ar trebui îndepărtate imediat.

Comentarii