Cum ingrijim petuniile iarna

 Cum pastram petuniile pana la primavaraDe îndată ce temperaturile scad până la îngheț ,petuniile mor. Dacă petuniile dvs. cresc în ghivece, aduceți-le înăuntru odată ce temperaturile scăzute încep să scadă. Acesta este momentul în care frunzele și florile delicate ale unei petunii pot suferi daune sau răniri. Odată ce petuniile în ghiveci sunt înăuntru, trebuie să decideți dacă doriți să rămână latente sau să continue să înflorească pe tot parcursul iernii.

Inactivitatea este o perioadă naturală de odihnă care permite plantelor perene să stocheze substanțe nutritive și să conserve energia în pregătirea pentru creșterea primăverii. Plantele perene vor deveni latente când nopțile se prelungesc iarna. 

Odată ce petunia este înăuntru, așezați-o în fața celei mai însorite ferestre. Petuniile au încă nevoie de multă lumină până când devin inactive. De fapt, ar putea intra în stare de șoc și să moară dacă primesc brusc prea puțină lumină. Dacă nu aveți o fereastră potrivită pentru petuniile dvs., păstrați-le sub lumina de creștere până la apusul soarelui în fiecare zi.

Nu tăiați și nu fertilizați planta din nou până în primăvară. Începeți treptat să o udăm mai puțin în fiecare săptămână. Când frunzele au căzut de pe plantă, încetează complet udarea și depozitează petuniile adormite într-un loc răcoros și întunecat.

Aproximativ la mijlocul lunii februarie, le puteți așeza din nou în fața ferestrei însorite și le puteți da apă. Pentru a le ajuta să treacă în aer liber , întăriți-le ca și cum ar fi răsaduri.

Comentarii

Postări populare

Ingrasaminte naturale pentru rosii

Metode naturale impotriva musculitelor negre

Legume care se planteaza in luna iulie

Cenusa la ardei si vinete

Bicarbonatul de sodiu pentru legumele din gradina

Bicarbonatul de sodiu la rosii

Cum sa ai tufe de fasole pline de pastai

Lucrari la vinete - copilire, defoliere , legare

Ce se planteaza langa ceapa

Piper la gaini si pui

Arhivați

Afișați mai multe