Ingrasaminte naturale pentru rosii

 Dacă doriți o cultură rapidă de roșii, veți avea nevoie de un îngrășământ bun pentru roșii. 

Cel mai bun îngrășământ pentru plantele de tomate au macronutrienți precum azot, fosfor și potasiu, precum și micronutrienți esențiali precum magneziu, calciu, bor și zinc: cu toate acestea, roșiile au nevoie de rapoarte diferite ale acestor nutrienți în timpul fiecărui ciclu de creștere.

Fosforul este vital pentru creșterea rădăcinilor, potasiul ajută la înflorire și la creșterea generală, iar azotul ajută la frunziș.

  • Fosforul este crucial pentru creșterea și dezvoltarea rădăcinilor, precum și al fructelor. Prin urmare, este un nutrient important în etapa inițială și apoi din nou în etapa finală.
  • Azotul are grijă de frunze, dar prea mult azot duce la plante stufoase cu fructe putine.
  • Potasiul ajută ca planta să crească rapid și să producă flori și fructe. Dar este foarte important când vine vorba de fotosinteză și toleranță la unele boli.

Este esențial să vă plantați roșiile pentru a vă asigura că pamantul este plin de nutrienti. La urma urmei, plantele tinere vor devora tot ceea ce ai pus pentru ele!

După ce am fierrt ouăle în bucătărie, spăl și usuc cojile și le fac o pulbere. Voi amesteca pulberea aceea in pamantul din jurul tomatelor. Cojile de ouă oferă un impuls de calciu atât de necesar! Roșiile se  folosesc acel calciu pentru a preveni caderea florilor.

Asigurați-vă că pamantul in care plantati rosiile este un pământ bine drenat și slăbit. Dacă este prea compactat, roșiile vor avea probleme în dezvoltarea sistemului lor de rădăcini,  în mod corespunzător.

Comentarii

Postări populare

Ce plantam dupa ceapa si usturoi

Legume care se planteaza in luna iulie

Recoltarea semintelor de rosii

Bicarbonatul de sodiu la rosii

Inmultirea liliacului prin butasi si lastari

Legume care cresc la umbra

Metode de ingrosare a rasadurilor

Cresterea ratelor

Bicarbonatul de sodiu pentru legumele din gradina

Ingrasamant cu drojdie pentru muscate si orhidee

Arhivați

Afișați mai multe