Ciorba de leurda

 Primăvara este anotimpul perfect pentru a te hrăni cu această plantă versatilă și înțepătoare, care poate fi transformată într-o supă.

Frunzele și florile sunt comestibile. Frunzele tinere sunt delicioase adăugate la supe, sosuri și pesto. Frunzele apar în martie și sunt cel mai bine culese când sunt tinere.

Utilizat în mod tradițional în toată Europa ca tonic de primăvară datorită proprietăților sale de purificare a sângelui, similar cu usturoiul cu bulbi, se crede că leurda scade colesterolul și tensiunea arterială, ceea ce la rândul său ajută la reducerea riscului de boli precum infarctul sau accidentul vascular cerebral .

Lăsați suficient pentru animale sălbatice și evitați deteriorarea habitatelor. Multe animale se bazează pe aceste plante pentru supraviețuire, așa că nu luați niciodată mai mult decât intenționați să mâncați.

Cum se prepara ciorba de leurda urmariti in videoclipul de mai jos :


Comentarii

Postări populare

Cand se planteaza semintele pentru rasaduri

Ingrasamant cu drojdie pentru muscate si orhidee

Fertilizarea usturoiului, ingrasamant natural pentru usturoi mare

Flori de apartament usor de intretinut

Metode de ingrosare a rasadurilor

Erbicid natural pentru buruieni

Cultivarea usturoiului din seminte

Producerea si obtinerea arpagicului din seminte de ceapa

Ingrijire si fertilizare ,cultivare dovlecei in gradina

La ce legume folosim cenusa

Arhivați

Afișați mai multe