Ciorba de leurda

 Primăvara este anotimpul perfect pentru a te hrăni cu această plantă versatilă și înțepătoare, care poate fi transformată într-o supă.

Frunzele și florile sunt comestibile. Frunzele tinere sunt delicioase adăugate la supe, sosuri și pesto. Frunzele apar în martie și sunt cel mai bine culese când sunt tinere.

Utilizat în mod tradițional în toată Europa ca tonic de primăvară datorită proprietăților sale de purificare a sângelui, similar cu usturoiul cu bulbi, se crede că leurda scade colesterolul și tensiunea arterială, ceea ce la rândul său ajută la reducerea riscului de boli precum infarctul sau accidentul vascular cerebral .

Lăsați suficient pentru animale sălbatice și evitați deteriorarea habitatelor. Multe animale se bazează pe aceste plante pentru supraviețuire, așa că nu luați niciodată mai mult decât intenționați să mâncați.

Cum se prepara ciorba de leurda urmariti in videoclipul de mai jos :


Comentarii

Postări populare

Ingrasamant cu drojdie pentru muscate si orhidee

Flori de apartament usor de intretinut

Ingrasamant cu drojdie pentru rosii

Leustean pentru iarna

Inmultirea crizantemelor

Bicarbonatul de sodiu la rosii

Cum obtinem o noua înflorire la orhidee

Ciuperci la borcan pentru iarna

Inmultirea trandafirilor prin butasi cu cartofi

Bulion de rosii fara fierbere

Arhivați

Afișați mai multe