De ce cad florile si fructele la vinete In ultimii ani, vinetele au crescut în popularitate în grădinile de acasă. Mulți grădinari care cultivă această legumă au fost frustrați când o vanată are flori, dar nu are fructe, datorită faptului că florile de vinete cad de pe plantă. 

Această legumă ciudată, dar gustoasă, este strâns legată de roșii și se află în aceeași familie , iar multe dintre problemele și dăunătorii care afectează roșiile afectează și vinetele. Una dintre aceste probleme este atunci când florile de vinete cad de pe plantă fără a produce fructe. Când o vanată are flori, dar nu are fructe, acest lucru se datorează uneia dintre cele două probleme. Primul lucru care poate provoca căderea florilor de vinete este lipsa de apă, iar celălalt este lipsa de polenizare.

Când o plantă de vinete este stresată, florile sale se vor usca și vor cădea fără a produce fructe. Cel mai frecvent motiv pentru care o vanată se stresează se datorează lipsei de apă.

O floare de vanata este în mod normal polenizată de vânt, ceea ce înseamnă că nu se bazează pe insecte precum albinele și molii pentru a o poleniza. O problemă de polenizare poate apărea atunci când condițiile meteorologice sunt foarte umede, prea umede sau excesiv de fierbinți.Comentarii

Postări populare

Ce plantam dupa ceapa si usturoi

Legume care se planteaza in luna iulie

Recoltarea semintelor de rosii

Bicarbonatul de sodiu la rosii

Inmultirea liliacului prin butasi si lastari

Legume care cresc la umbra

Metode de ingrosare a rasadurilor

Cresterea ratelor

Bicarbonatul de sodiu pentru legumele din gradina

Ingrasamant cu drojdie pentru muscate si orhidee

Arhivați

Afișați mai multe