De ce cad florile si fructele la vinete In ultimii ani, vinetele au crescut în popularitate în grădinile de acasă. Mulți grădinari care cultivă această legumă au fost frustrați când o vanată are flori, dar nu are fructe, datorită faptului că florile de vinete cad de pe plantă. 

Această legumă ciudată, dar gustoasă, este strâns legată de roșii și se află în aceeași familie , iar multe dintre problemele și dăunătorii care afectează roșiile afectează și vinetele. Una dintre aceste probleme este atunci când florile de vinete cad de pe plantă fără a produce fructe. Când o vanată are flori, dar nu are fructe, acest lucru se datorează uneia dintre cele două probleme. Primul lucru care poate provoca căderea florilor de vinete este lipsa de apă, iar celălalt este lipsa de polenizare.

Când o plantă de vinete este stresată, florile sale se vor usca și vor cădea fără a produce fructe. Cel mai frecvent motiv pentru care o vanată se stresează se datorează lipsei de apă.

O floare de vanata este în mod normal polenizată de vânt, ceea ce înseamnă că nu se bazează pe insecte precum albinele și molii pentru a o poleniza. O problemă de polenizare poate apărea atunci când condițiile meteorologice sunt foarte umede, prea umede sau excesiv de fierbinți.Comentarii

Postări populare

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Bolile ochilor la gaini si pui - Conjunctivită, Salmoneloza simptome si tratament

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Metode naturale impotriva musculitelor negre

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

Conopida murata in saramura

Frunze de varza murata la borcan pentru sarmale

Arhivați

Afișați mai multe