Ce plantam dupa ceapa si usturoi

Când grădinarii se pregătesc pentru sezonul de cultivare,  cei mai mulți dintre ei intenționează să obțină provizii necesare  . Deși aceștia sunt pași esențiali în pregătirea unei culturi , trebuie să planificați în avans ce să plantați după ce recoltați culturile de primăvară. Ce să plantezi după roșii? Ce să plantezi după fasole? Lista continuă, dar în acest articol veți afla ce să plantați după ceapă sau usturoi.

Plantarea aceleiași legume sau a unui membru al aceleiași familii în același loc în fiecare an provoacă acumularea de dăunători și boli transmise de sol. Mai mult, va epuiza nutrienții din sol. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să practicați rotația culturilor . Rotația culturilor inseamna  de a crește practic plante diferite în același loc în fiecare an, mai degrabă decât plantarea aceleiași legume sau a unui membru al aceleiași familii de legume.

Ceapa și usturoiul împreună cu prazul aparțin familiei de ceapă cunoscută și sub numele de familia Amaryllis sau Amaryllidaceae . Sunt hranitoare ușoare, ceea ce înseamnă că iau cantități mici de nutrienți minerali din sol. Există, de asemenea, plante cu hrană grea, cum ar fi porumbul, care au nevoie de mult azot și alți nutrienți. Cu toate acestea, membrii familiei de mazăre adaugă azot în sol și ajută la construirea fertilității solului.

Ce se planteaza dupa ceapa si usturoi urmariti in videoclipul de mai jos :


 

Comentarii