Acceleratori naturali pentru compost - Compost rapid

 În lumea naturală, descompunerea materiei vegetale și animale în sol bogat și fertil este un proces foarte, foarte lent.

Undeva pe parcurs, cel puțin încă din vremea timpurii a Imperiului Roman, oamenii inteligenți și nerăbdători au descoperit cum să reproducă acest proces și să-l accelereze considerabil.

Fundamentele unei grămezi de compost productiv este obținerea volumului adecvat, atingerea echilibrului corect între carbon și azot, menținând-o întotdeauna umed și răsturnându-l frecvent. Urmați aceste patru reguli și nu ar trebui să aveți nevoie de niciun fel de activator de compost.

Cu toate acestea, atunci când grămada de compost este inexplicabil de lentă și inactivă sau a fost uitată de mult timp și neglijată, există modalități de a trezi un compost adormit și de a-l pune în acțiune de producere a humusului.


Mormanele mai mici de compost nu vor reține căldura la fel de eficient ca cele mai mari. Un compost lent poate fi reenergizat prin adăugarea mai multor materiale până când grămada atinge o dimensiune minimă de 3 cubi.


Mormanele de compost trebuie menținute umede, dar nu ude. În mod ideal, va conține 40% până la 60% umiditate în orice moment - aproximativ de consistența unui burete stors.

Cu cât răsuciți grămada mai des, cu atât se va găti mai repede. O grămadă de compost întoarsă zilnic va produce humus finit în două săptămâni. Întoarsă o dată la două zile, trei săptămâni. La fiecare trei zile, o lună.


Raport C:N

Cel mai adesea, motivul pentru care o grămadă de compost încetinește până la un târâș este un echilibru necorespunzător între materialele de azot și carbon din grămadă.

Raportul ideal dintre maro și verde este de 30 de părți de carbon la 1 parte de azot.

Acest lucru poate fi dificil de măsurat, deoarece nu toate marourile conțin o cantitate egală de carbon. De exemplu, cartonul mărunțit are un raport foarte mare de carbon-azot (aproximativ 350 la 1), în timp ce frunzele uscate sunt comparativ mai mici în carbon (60 la 1).

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii