Tratamente naturale impotriva caderii rasadurilor - scortisoara

 


  Caderea raadurilor este de cele mai multe ori cauzata de ciuperci . In cazul de fata, rasadurile au cazut din cauza unui geam uitat deschis. Adevărul este că cele mai multe cazuri de caderea rasadurilor sau a bolii sunt cauzate de udare excesivă și ventilație scăzută. În plus, fungicidele funcționează doar dacă îl aplici pe cel potrivit pentru specia de ciuperci pe care o ai. Din păcate, este imposibil ca un grădinar să identifice ciupercile care cauzează problema, așa că fungicidul poate funcționa sau nu în cazul tău. 

 În loc să aplicați fungicide orbește, urmăriți semnele de exces de umiditate sau de un flux slab de aer atunci când începeți semințele și veți avea șanse mai mari de a crește răsaduri puternice și sănătoase.

 Deoarece cheia pentru tratarea caderii rasadurilor este prevenirea infecției în primul rând, ar putea fi logic să preveniți problema prin aplicarea de ceai de mușețel, ceai de cuișoare sau o stropire de scorțișoară în sol. 

Toate aceste remedii de casă sunt cunoscute pentru proprietățile lor antifungice, dar sunt 50/50 dacă funcționează sau nu. Scorțișoara, în special, primește multă atenție ca tratament pentru caderea rasadurilor și un lucru este adevărat: scorțișoara are proprietăți antifungice. Cu toate acestea, există mai multe tipuri diferite de condimente comercializate în comerț ca scorțișoară, unele dintre ele pot fi eficiente împotriva anumitor specii de ciuperci care cauzeaza caderea rasadurilor, iar cea pe care o aveți în dulapul cu condimente nu este probabil scorțișoară adevărată. 

 Multe studii care arată rezultate promițătoare privind utilizarea scorțișoarei ca antifungic pentru atenuarea bolilor folosesc extracte concentrate de alcool din frunze. Însă, majoritatea oamenilor stropesc pe pământ coaja de scorțișoară măcinată . 

 Scorțișoara are o mulțime de dovezi care să susțină utilizarea sa ca remediu pentru caderea rasadurilor și, din această cauză, merită încercată (mai ales dacă urmați deja strategiile de mai sus pentru prevenirea bolii). Se pudreeaza pamantul din  cu scorțișoară pe creșterea vizibilă a miceliului din jurul răsadurilor.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii