Cand se taie/tunde magnolia ?

 



Cel mai bine este să nu tăiați prea mult un copac de magnolie, deoarece tăierea tinde să încurajeze producția de lăstari care pot strica forma plantei. De asemenea, aveți grijă deoarece tăierea poate duce la o reducere a înfloririi până la doi ani.


Prin urmare, se recomandă pe scară largă să evitați tăierea arborilor de magnolie, cu excepția cazului în care este nevoie să țineți planta sub control, de exemplu dacă pare să-și depășească spațiul.


Tăierea unei magnolie nu o va deteriora, dar va încuraja creșterea lăstarilor șerpuși care diminuează forma plantei. Tunderea poate duce, de asemenea, la reducerea înfloririi timp de câțiva ani. Așadar, regula cu magnoliile este să eviți tăierea lor, cu excepția cazului în care acestea depășesc spațiul lor existent.


Scopul dvs. principal este să tăiați toate ramurile bolnave pentru a menține copacul sănătos și să îndepărtați toate ramurile care se încrucișează care se freacă și dăunează copacului. Tăierea arborilor de magnolie ar trebui să aibă scopul de a menține centrul plantei deschis, astfel încât tulpina principală să devină proeminentă.


Acolo unde este necesară tăierea, încercați să o întindeți pe o perioadă de cel puțin doi până la trei ani. Pentru magnolii amintiți-vă că scopul dvs. este doar să eliminați lemnul mort ș. Tăierea abundentă va încuraja creșterea lăstarilor de apă și poate duce chiar la moarte.

Dacă doriți să limitați dimensiunea arborelui dvs. de magnolie, etapați tăierea pe mai mulți ani, altfel ați putea stresa copacul.

Tăierea de la sfârșitul iernii sau de la începutul primăverii ar trebui evitată, deoarece tăieturile din această perioadă a anului vor sângera seva care atrage insectele care produc boli. Asigurați-vă că tăierea arborilor de de magnolie se face numai între vară și începutul toamnei.  (ceea ce înseamnă că tăierea prea târzie în an vă pune în pericol să pierdeți mugurii pentru următorul florile anului).


Tăiați mai întâi ramurile moarte. Apoi, inspectați planta pentru zonele în care două ramuri se freacă una de alta; decideți care dintre ele se va preta mai bine formei generale pe care o vizați, apoi eliminați-l pe celălalt. În cele din urmă, tăiați toate membrele despre care bănuiți că sunt infectate de o boală (doriți să vă asigurați că boala nu se răspândește). 

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos ;

Comentarii