Cand se planteaza gladiolele in gradina

 Gladiolele pot fi plantate direct în pământ în luna mai – pot fi plantate cu câteva săptămâni înainte de ultimul îngheț așteptat, de obicei la începutul lunii mai, în funcție de locul în care locuiți.


Cum să plantezi gladiole

plantarea cormilor de gladiole în grădină

Cormii pot fi plantați direct în grădină din mai până în iulie. Utilizați un jardinier pentru bulbi pentru a crea găuri de aproximativ 15 cm adâncime. Gulerul găurii ajută la menținerea plantelor în poziție verticală. Dacă faceți grădinărit pe argilă grea, adăugați 2 cm de nisip sau nisip horticol în gaură. Plantați-vă cormul în gaură, umpleți-l cu pământ, apoi mulciți cu compost. Acest lucru va ajuta la hrănirea bulbilor și, de asemenea, va reține apa. 

Dacă ați cumpărat destul de mulți cormi, nu-i plantați pe toți deodată. Plantați cincisprezece corms la fiecare două săptămâni, de la începutul mai până în iulie, pentru a da o succesiune de flori în timpul verii și toamnei.

Gladiolele vor avea nevoie de miza. Pentru a evita străpungerea cormilor, bastoanele sunt cel mai sigur înfipte înainte de a le planta.

Gladiolele vor înflori la trei luni după plantare.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii