Crema de tataneasa facuta acasa

 Tataneasa a fost folosita în scopuri medicinale de mii de ani pentru a reduce durerea și pentru a promova vindecarea. Symphytum officianale) si taina ruseasca (S. uplandicum) sunt plante cu frunze cu crestere rapida care sunt considerate invazive in unele zone. Se răspândesc rapid și sunt incredibil de greu de controlat, deoarece plantele noi pot încolți chiar și din secțiuni mici de rădăcină rămase în sol. 


Sunt populare în cercurile de grădinărit permacultură datorită capacității lor de a extrage micronutrienții din adâncul solului, iar vârfurile sunt tăiate și aplicate în mai multe moduri ca amendamente la sol .Dacă nu creșteți în apropiere, puteți totuși să faceți un balsam cu frunze uscate sau cu rădăcină , ambele putând fi achiziționate online. S-a demonstrat că consolul reduce inflamația, reduce durerea și accelerează vindecarea pielii. Conține alantoină, o substanță despre care se crede că promovează vindecarea prin stimularea creșterii de noi celule.


Deoarece este potențial toxic administrat intern, în zilele noastre este folosita doar local ca unguent sau cremă pe bază de plante. Cremele sunt ușor de făcut și necesită ingrediente și echipamente minime. 


De asemenea, este ușor de utilizat și se pot păstra perioade lungi de timp (1-2 ani) fără a se strica sau a-și pierde potența. Crema și unguentele de tataneasă funcționează, de asemenea, bine și le voi acoperi mai târziu. 

În timp ce durerea este redusă și mobilitatea crește, un alt studiu a mers mai departe și a constatat că, deși simptomele sunt inversate, inflamația reală măsurabilă și degradarea cartilajului din genunchi nu sunt îmbunătățite.

Se pare că consolul poate reduce durerea și simptomele osteoartritei, dar de fapt nu vindecă starea de bază.

Puneți ierburile proaspete sau uscate într-un borcan, acoperiți cu ulei și apoi puneți borcanul într-un boiler. Încălzește ușor apa într-un boiler, încălzind uleiul, dar păstrându-l sub 140 de grade. Este important ca ierburile să se infuzeze (nu să se prăjească).

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii